KRITISK TIL VARETEKTSFENGSEL: Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble knivdrept under et rutineoppdrag i dette huset utenfor Mo sentrum denne uka. Siktedes forsvarer Finn Ove Smith er svært kritisk til at den psykiatriske pasienten sitter varetektsfensgel. Han mener han er for syk. Foto: Ole Morten Melgård
KRITISK TIL VARETEKTSFENGSEL: Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble knivdrept under et rutineoppdrag i dette huset utenfor Mo sentrum denne uka. Siktedes forsvarer Finn Ove Smith er svært kritisk til at den psykiatriske pasienten sitter varetektsfensgel. Han mener han er for syk. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

- Han sitter der bare som på oppbevaring

Advokaten til politidrapssiktede (62) refser varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Advokaten til den siktede i politidrapssaken i Mo i Rana mener hans klient er altfor syk til å sitte i varetekt.

62-åringen, som er siktet for forsettlig drap på politimann i Mo i Rana onsdag, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

62-åringens forsvarer, advokat Finn Ove Smith, sier han er dypt bekymret over at mannen fremdeles ikke er overført til psykisk helsevern. Han besøkte sin klient i Bodø fengsel søndag.

- Han er åpenbart syk og forvirret. Han isolerer seg på cella og ønsker ikke å snakke med noen, heller ikke meg i dag. Han sitter der uten medisinering eller behandling, bare som på oppbevaring, og det virker som politiet synes det er helt greit så lenge han ikke lager bråk, sier Smith til NTB.

Påtaleansvarlig Øyvind Rengård i Salten politidistrikt sier politiet jobber med å få til et tilbud som både ivaretar mannens behov for behandling og politiets krav til sikkerhet.

- Det vil skje i nær fremtid. Men siden den siktede ikke ønsker å motta behandling, må vi finne et egnet sted i samråd med helsepersonell, sier Rengård til NTB.

Det var den 58-årige politioverbetjenten Olav Kildal fra Helgeland politidistrikt ble som ble knivstukket og drept under oppdraget med å hente den psykiatrisk pasienten i Mo i Rana onsdag.

NTB

DREPT I TJENESTEN: Olav Kildal (58). Foto: Rana Blad/Scanpix
DREPT I TJENESTEN: Olav Kildal (58). Foto: Rana Blad/Scanpix Vis mer