Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han sitter her i salen

Thomas Thendrup nær ved å røpe hvem som prøvde å få ham med på NOKAS-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Thendrup forklarte i Gulating lagmannsrett i dag at han besøkte Toska i Sandnes i januar 2004. Seinere ble han spurt om han ville være med på ranet, men Thendrup hevder han avslo tilbudet tvert.

- Jeg sto i mot, og jeg er stolt av meg selv, sa han i retten.

Thendrup fortalte at det var samme person som først inviterte ham til å besøke Toska i Sandnes, og som seinere tilbød ham en plass i ranslaget. Aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, ville vite hvem denne personen var.

Etter en lang tenkepause svarte 35-åringen:

- Han sitter her i salen.

- Er han blant dem som har erkjent straffskyld, eller en av de som nekter skyld?

- Det ønsker jeg ikke å svare på, repliserte Thomas Thendrup.

Lillebror Thomas er knyttet til ranet gjennom en hanske som ble funnet i de påtente ransbilene. Storebroren hans, Johnny Thendrup, var med på ranet og ble skutt på Domkirkeplassen. Han mener han kan ha brukt brorens hansker.

Den tidligere ransdømte 35-åringen hevder han var i Oslo ransdagen.

- Det var en helt vanlig dag for meg, så jeg husker ikke hva jeg gjorde. Men jeg så nyhetene om ranet på tv om kvelden, sa Thendrup.

Han hadde ansvaret for sin nå ti år gamle sønn, og hevder han tilbrakte helga før påske sammen med ham. Den samme forklaringen ga Thendrup for å forsøke å slippe straff for et tidligere ran, som han siden har innrømmet at han var med på.

- Det var idiotisk å nekte for det ranet, sa Thendrup.

TIL RETTEN: Thomas Thendrup ankommer Stavanger rett før dommen falt i tingretten. I dag forklarte han seg for lagmannsretten.