Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han sitter i et vakuum og bare venter på å få imøtegå de uhyrlige beskyldningene

Eirik Jensen vet ennå ikke om den narkosiktede 47-åringens påstander om pengeoverlevering, lekkasjer og hasj-hjelp.

NEKTER KORRUPSJON: Den profilerte politilederen Eirik Jensen er varetektsfengslet i full isolasjon og har ennå ikke blitt avhørt om de svært alvorlige anklagene fra en narkosiktet mann Jensen har hatt kontakt med i en årrekke. Arkivfoto: Dagbladet
NEKTER KORRUPSJON: Den profilerte politilederen Eirik Jensen er varetektsfengslet i full isolasjon og har ennå ikke blitt avhørt om de svært alvorlige anklagene fra en narkosiktet mann Jensen har hatt kontakt med i en årrekke. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en narkosiktet investor (47) fra Bærum rundt årsskiftet bestemte seg for å samarbeide med Spesialenheten for politisaker, skal han ha påstått i avhør at Eirik Jensen ved flere anledninger har mottatt store pengebeløp i kontanter, i bytte mot sensitiv informasjon fra politietterforskninger.

På NRK Dagsrevyen i kveld gjenga 47-åringens forsvarer, Benedict de Vibe, også at den antatte hasjsmugleren hevder at han har «samarbeidet» med politioverbetjenten om selve narkotikainnførselen.

Jensen har på det sterkeste tilbakevist at han har gjort noe galt.

- Dette begynner å bli ganske sinnssvake påstander, sier politilederens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, til Dagbladet.

- Uhyrlig Hagen er svært kritisk til at stadig mer alvorlige anklager blir offentliggjort på dette stadiet.

- Det er helt uhyrlige beskyldninger som nå florerer i media. Den eneste som ikke vet noe om disse anklagene er han som sitter i varetekt. Han sitter bare i et vakuum og ber om å bli avhørt så raskt som mulig for å kunne imøtegå alt dette, sier Hagen til Dagbladet.

I det første avhøret etter pågripelsen ble Jensen bare bedt om å fortelle om sitt forhold til 47-åringen, noe han gjorde.

- Han legger ikke skjul på at han har kjent denne personen i mange år, sier advokaten.

Tidligst på søndag vil Spesialenheten gå nærmere inn på korrupsjonsanklagen. Fordi Jensen selv ennå ikke har blitt forelagt noen konkrete påstander eller beviser, vil ikke advokaten kommentere bruddstykkene fra etterforskningen som har kommet fram i mediedekningen de siste dagene.

- Vi verken kan eller vil  forsvare oss mot all verdens beskyldninger fra denne mannen og hans advokat, som nå er i ganske omfattende aktivitet får å gjøre påstandene i forklaringen offentlig kjent. Jeg oppfatter det imidlertid ikke som dette har noe grunnlag i faktiske forhold, sier Hagen.

- Ser fram til å høre Hagen har tidligere uttalt til Dagbladet at Jensen spekulerer i om noen kan ha «fått ham i klisteret», og forsvareren utelukker ikke at noen i de kriminelle miljøene kan ha lagt en felle for politioverbetjenten.

- Det er ikke tvil om at denne tjenestemannen med alt sitt kløktige arbeid i en lang karriere har fått mange fiender. Media bør være skeptiske til påstandene og blant annet legge merke til hvor de kommer fra, sier Hagen i kveld.

Hagen vil ikke kommentere om han kjenner innholdet av den antatte telefonavlyttingen av Jensen i ukene før han ble arrestert.

- Jeg registrerer påstandende om avlytting. I så fall ser vi med interesse fram til å høre disse telefonsamtalene, sier forsvareren.

FORSVARER: Advokat Jens-Ove Hagen sier Jensen nå ikke har mulighet til å forsvare seg mot alle beskyldningene fra 47-åringen som framkommer i media. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug
FORSVARER: Advokat Jens-Ove Hagen sier Jensen nå ikke har mulighet til å forsvare seg mot alle beskyldningene fra 47-åringen som framkommer i media. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hele Norges coronakart