Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han sitter og grubler på om noen har satt ham i klisteret, og hva motivet kan være

Polititoppen Eirik Jensen sitter varetektsfengslet i full isolasjon, men vet fortsatt ikke hva han er anklaget for.

ISOLERT: Eirik Jensen, her sammen med daværende justisminister Knut Storberget under en pressekonferanse om gjengmiljøet i 2007, sitter nå varetektsfengslet uten å vite noe om grunnlaget for siktelsen mot ham. 
Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX
ISOLERT: Eirik Jensen, her sammen med daværende justisminister Knut Storberget under en pressekonferanse om gjengmiljøet i 2007, sitter nå varetektsfengslet uten å vite noe om grunnlaget for siktelsen mot ham. Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den profilerte politilederen Eirik Jensen (56) ble pågrepet i politigarasjen på Grønland i Oslo på vei til jobb mandag morgen og ble i et lukket rettsmøte i Oslo tingrett i går besluttet varetektsfengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon.

Politioverbetjenten er siktet for grov korrupsjon, men har ikke fått innsyn i hva anklagene egentlig går ut på. 56-åringen nekter straffskyld.

- Han har ikke fått noe mer konkret innsyn i beskyldningene som er rettet mot ham, sier advokat Jens-Ove Hagen til Dagbladet.

Jensen var i et kort avhør etter pågripelsen, men har så langt ikke bedt om en mer utdypende forklaring.

- Det er ikke lagt opp til nye avhør med det første, men det bør finne sted innen rimelig tid, sier Hagen.

Advokaten har selv mottatt de klausulerte dokumentene i saken, men har ikke anledning til å diskutere innholdet med klienten eller i offentligheten.

Grubler Hagen besøkte Jensen seinest i går, og sier at han har det svært tungt.

- Han sliter med å være isolert og med at han ikke har oversikt over beskyldningene som er framsatt. Han grubler på om noen har satt ham i klisteret og hva motivet måtte være.

Advokaten har det siste døgnet mottatt en rekke støtteerklæringer ment for Eirik Jensen, blant annet fra politikolleger.

- Han får en enorm støtte, sympati og omtanke, sier Hagen.

Hasj-sak Påstandene om at Jensen har utført korrupsjon oppsto  under den omfattende etterforskningen av en narkotikasak mot en 47 år gammel investor fra Bærum. Mannen ble sammen med sin samboer pågrepet før jul og 47-åringen erkjente seinere oppbevaring av nærmere 90 kilo hasj. 47-åringen hadde samme kveld hentet et millionbeløp i kontanter fra en medsiktet på en asiatisk restaurant i Bærum.

«De beslaglagte pengebeløpene, biler og andre gjenstander av store verdier hjemme hos siktede, tilsier viktigheten av at mottagerleddene og den ikke navngitte leverandøren blir avhørt før eventuell påvirkning fra siktedes side», heter det i en av fengslingskennelsene fra januar.

VG skriver i dag at 47-åringen var en av Jensens informanter.

Selv om politimannen den siste tida har hatt en stabsrolle for politimesteren i Oslo, har det vært en kjent sak for kollegene i Oslo politidistrikt og byens underverden at Jensen har oppretholdt deler av kildearbeidet overfor sentrale skikkelser i de kriminelle miljøene.

Ifølge advokaten har Jensen ikke bistått i etterforskningen av narkosaken i Bærum.

- Så vidt jeg er kjent med har han ikke hatt noen rolle i etterforskningen av hasj-saken i Bærum, sier Hagen.

FORSVARER: Advokat Jens Ove Hagen har i dag mottatt en rekke støtteerklæringer myntet på Eirik Jensen. Forsvareren kan ikke uttale seg om de hemmeligstemplede dokumentene i saken. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug
FORSVARER: Advokat Jens Ove Hagen har i dag mottatt en rekke støtteerklæringer myntet på Eirik Jensen. Forsvareren kan ikke uttale seg om de hemmeligstemplede dokumentene i saken. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hele Norges coronakart