Han skal hjelpe de pårørende

BERGEN (Dagbladet): Overlevende og etterlatte etter «Sleipner»-katastrofen samler seg om advokat Bjørn Lillebergen i Bergen og advokat Kjell Brygfjeld i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Assuranceforeningen Skuld anbefalte tidligere at de overlevende og etterlatte skulle samle seg om advokat Helge Wesenberg i Bergen, men han har valgt å trekke seg ettersom det ble reist tvil om hans integritet.

- Ved vårt kontor har vi fått henvendelser fra familiene til fem av de omkomne og fem overlevende som ønsker bistand. Noen av disse tok kontakt før Wesenberg trakk seg fra oppgaven, sier advokat Bjørn Lillebergen.

Støttegruppe

Advokat Kjell Brygfjeld fikk tre henvendelser fra berørte i går. Det er en av de overlevende fra «Sleipner»-ulykken, Roy Erling Furre, som har anbefalt alle berørte om å knytte seg opp mot Lillebergen ved Advokatfirmaet Secher & Co. og advokat Brygfjeld ved Advokatkontoret Håkon Helle med flere. Furre sier til Dagbladet at han har sendt ut brev til alle berørte de siste dagene og begrunner sine anbefalinger med geografisk beliggenhet for kontorene og at de to vil samarbeide om oppgavene.

Samtidig inviterer han til en samling 8. januar for å etablere en støttegruppe.

Maks grense

Lillebergen har spesialisert seg på erstatningsrett og har avtalene som ble inngått etter «Estonia» og «Scandinavian Star» å sammenlikne med.

Sjøloven setter en maksimumsgrense for erstatningsoppgjør til 1,9 millioner kroner, men Lillebergen regner ikke med at Skuld vil sette begrensninger på oppgjør i denne saken. Han utelukker ikke at det kan bli reist krav om høyere beløp.

FORBEREDER KRAV: Advokat Bjørn Lillebergen forbereder erstatningskrav etter Sleipner-ulykken.