- Han skal ikke få ødelegge for oss

Heltene fra Utvika camping legger fortsatt sommerferien til campingplassen. Ett år senere er samholdet sterkere enn noengang.

NABOFELLESSKAP: Fra venstre: Ronja Løvik, Otto Løvik, Hans Christian Henriksen, Gunn Henriksen, Stian Kjøle og Tone Kjøle. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
NABOFELLESSKAP: Fra venstre: Ronja Løvik, Otto Løvik, Hans Christian Henriksen, Gunn Henriksen, Stian Kjøle og Tone Kjøle. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var for ett år siden, 22. juli 2011, at campingbeboerne på Utvika arrangerte rebusløp for å bli bedre kjent med hverandre. Få timer senere risikerte flere campinggjester livet sitt for å hente opp ungdommer fra Tyrifjorden med båt, mens andre tok vare på skadde og livredde ungdom som kom svømmende fra Utøya.

Ett år senere er samholdet dem i mellom sterkere enn noensinne.

- Det har blitt et veldig godt samhold. Nå prater plutselig alle med alle. Tidligere var det noen som kjente hverandre og holdt sammen. Det er selvfølgelige veldig fint at folk som tidligere har gått forbi hverandre nå snakker sammen, sier Brede Johbraaten, eier av Utvika camping.

- Tok et valg Båthelten Otto Løvik som tidligere i år mottok medalje for edel dåd i gull for sin innsats, sier til Dagbladet at familien en liten stund vurderte om de skulle flytte fra campinga og tilbringe sommerferien et annet sted.

- Men så prøvde vi med Ronja (10) i vinterferien, for å se hvordan hun hadde det, og det gikk helt bra. Det ble et valg vi tok, sier han.

Datteren sliter fortsatt med mareritt, og blir engstelig når hun hører lyden av helikopter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer