Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han skal lede miljøkomiteen

Ola Elvestuen (V) blir ny leder for Stortingets miljø- og energikomité.

MILJØKOMITEEN: Ola Elvestuen har siden 2008 vært nestleder i Venstre. Han har blant annet jobbet som byråd for miljø og samferdsel i Oslo siden 2011. Torsdag ble det kjent at han skal lede Stortingets miljø- og energikomité. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
MILJØKOMITEEN: Ola Elvestuen har siden 2008 vært nestleder i Venstre. Han har blant annet jobbet som byråd for miljø og samferdsel i Oslo siden 2011. Torsdag ble det kjent at han skal lede Stortingets miljø- og energikomité. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trenger et stort grønt skifte i norsk politikk, med satsing på kollektivtrafikk, energieffektivisering, grønne skatter og avgifter og fornybar energi, sier Elvestuen.

Ifølge Venstres leder Trine Skei Grande er han rett mann på rett sted for å stake ut en ny kurs i miljøpolitikken i Norge, skriver VG.

- Den jobben han nå står foran, er helt avgjørende for å gjenreise Norge som den fremste miljønasjonen internasjonalt og for å sørge for at Norge tar sitt ansvar i de store nasjonale og internasjonale miljøspørsmålene vi står foran, sier hun til avisa.

- Ambisiøs klimapolitikk Ifølge Elvestuen har Venstre allerede fått gjennomslag for en ambisiøs og forpliktende klimapolitikk gjennom den borgerlige samarbeidsavtalen. Dette gjelder blant annet vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Nå må vi sørge for at dette blir gjennomført i praksis, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media