Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han skal lede Senatets klimakomité: - Klimaendringer er en bløff og Barbra Streisand står bak

- Gud hjelpe oss! Denne mannen skal lede klimakomiteen.

SKEPTIKER: Den republikanske senatoren James Inhofe blir etter alle solemerker leder i Senatets miljø- og arbeidskomité fra januar. Han mener Hollywood-eliten, med blant annet Barbra Streisand (innfelt) har lurt folk til å tro på klimaendringer. Foto: NTB Scanpix
SKEPTIKER: Den republikanske senatoren James Inhofe blir etter alle solemerker leder i Senatets miljø- og arbeidskomité fra januar. Han mener Hollywood-eliten, med blant annet Barbra Streisand (innfelt) har lurt folk til å tro på klimaendringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye lederen for Senatets miljø- og arbeidskomité blir trolig James Inhofe. Den republikanske veteransenatoren fra Oklahoma er den ledende klimaskeptikeren i Senatet.

Han mener hele ideen om menneskeskapte klimaendringer er ren svindel, og de som får skylda for å stå bak den store konspirasjonen er liberale Hollywood-skuespillere, eller mer konkret: Barbra Streisand.

- Kunne vært morsomt Det var nemlig etter en artikkel publisert på det venstreorienterte amerikanske nettstedet Mother Jones i går, Streisand selv ble klar over hennes rolle i «klimakonspirasjonen».

Da nettstedets politiske reporter møtte Inhofe under FNs klimakonferanse i 2009, sa han rett ut at det er liberale folk i Hollywood og ekstreme miljøforkjempere som har lurt verdens ledere og forskere til å tro at klimaendringer er menneskeskapt.

Da reporteren spurte hvem, svarte Inhofe «alle liberalere i Hollywood» før han navnga Barbra Streisand.

Den verdenskjente og rutinerte underholdningsartisten selv, svarte selv på Inhofes utsagn på Twitter i går.

- Gud hjelpe oss. Denne mannen skal lede klimakomiteen i det amerikanske senatet. Det er som å gi en rev nøkkelen til hønsehuset, skrev hun.

- Dette ville vært morsomt om det ikke var så skremmende. Jeg akker senator Inhofe for å navngi meg som en av stemmene som advarer mot farene av klimaendringer, skrev hun.

Leonardo DiCaprio og John Travolta Inhofe har aldri lagt skjul på sin skepsis. I boka «The Greatest Hoax: How the Global Warming Conspiracy Threatens Your Future», navngir han Streisand i tillegg til Leonardo DiCaprio og John Travolta som noen av Hollywood-kjendisene som har bidratt til denne bløffen.

Republikanerne, som nå har flertall i Senatet, etter mellomvalget i november, har aktivt forsøkt å blokkere klimapolitikk. Blant annet klimaavtalen mellom USA og Kina.

Utvikling av energi er høyt prioritert av Republikanerne i den nye Kongressen, og et av deres første tiltak vil være å kjøre gjennom den omstridte oljeledningen Keystone XL fra Canada til Texas.

Fra januar til oktober i år har temperaturen vært drøyt 0,6 grader høyere enn gjennomsnittet på 14 grader for perioden mellom 1961 og 1990.

Dagbladet omtalte tidligere i dag en rapport fra FN-organet World Meteorological Organization (WMO) som slår fast at 2014 ligger an til å bli det varmeste året som noensinne er målt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media