Han skal lede Senatets klimakomité: - Klimaendringer er en bløff og Barbra Streisand står bak

- Gud hjelpe oss! Denne mannen skal lede klimakomiteen.

SKEPTIKER: Den republikanske senatoren James Inhofe blir etter alle solemerker leder i Senatets miljø- og arbeidskomité fra januar. Han mener Hollywood-eliten, med blant annet Barbra Streisand (innfelt) har lurt folk til å tro på klimaendringer. Foto: NTB Scanpix
SKEPTIKER: Den republikanske senatoren James Inhofe blir etter alle solemerker leder i Senatets miljø- og arbeidskomité fra januar. Han mener Hollywood-eliten, med blant annet Barbra Streisand (innfelt) har lurt folk til å tro på klimaendringer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye lederen for Senatets miljø- og arbeidskomité blir trolig James Inhofe. Den republikanske veteransenatoren fra Oklahoma er den ledende klimaskeptikeren i Senatet.

Han mener hele ideen om menneskeskapte klimaendringer er ren svindel, og de som får skylda for å stå bak den store konspirasjonen er liberale Hollywood-skuespillere, eller mer konkret: Barbra Streisand.

- Kunne vært morsomt Det var nemlig etter en artikkel publisert på det venstreorienterte amerikanske nettstedet Mother Jones i går, Streisand selv ble klar over hennes rolle i «klimakonspirasjonen».

Da nettstedets politiske reporter møtte Inhofe under FNs klimakonferanse i 2009, sa han rett ut at det er liberale folk i Hollywood og ekstreme miljøforkjempere som har lurt verdens ledere og forskere til å tro at klimaendringer er menneskeskapt.

Da reporteren spurte hvem, svarte Inhofe «alle liberalere i Hollywood» før han navnga Barbra Streisand.

Den verdenskjente og rutinerte underholdningsartisten selv, svarte selv på Inhofes utsagn på Twitter i går.

- Gud hjelpe oss. Denne mannen skal lede klimakomiteen i det amerikanske senatet. Det er som å gi en rev nøkkelen til hønsehuset, skrev hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer