Han skal sendes til Libanon. Kona sendes til Syria. Barna risikerer å bli igjen alene Norge

Familien har fått avslag på asyl og vil reise frivillig hjem, men frykter de blir splittet når de skal sendes ut av landet.

TVANGSUTSENDES: Mohammed Ahmed Salem sitter på Trandum og skal i utgangspunktet uttransporteres til Libanon på fredag. Foto: Jo Straube/Dagbladet
TVANGSUTSENDES: Mohammed Ahmed Salem sitter på Trandum og skal i utgangspunktet uttransporteres til Libanon på fredag. Foto: Jo Straube/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har fått beskjed om at de vil sende meg til Libanon på fredag, sier Mohammed Ahmed Salem til Dagbladet.

Han sitter varetektsfengslet på Trandum. I Kristiansand sitter hans kone Iman Hajjar og barna deres Rim (11) og Rayan (8). De vil også reise ut og har søkt om frivillig retur, sammen med Mohammed. Men familien frykter nå at den vil bli splittet: Far kan bli sendt til Libanon. Mor til sitt hjemland Syria. Barnene risikerer å bli igjen alene i Norge.

- Familien kan i verste fall bli delt i tre, sier Amir Mirmotahari, farens advokat, til Dagbladet.

Avslag Familien søkte først om asyl i Norge, men fikk avslag fordi de ikke anses som flyktninger. Mohammed har også fått avslag på sin søknad om frivillig retur, fordi han er tidligere straffedømt i en mindre narkotikasak. Kona og de to barna har fått den godkjent.

Men problemet er at faren har libanesisk statsborgerskap, mens kona er fra Syria. Hun slipper ikke inn i Libanon, da passet hennes er i besittelse hos italienske myndigheter som følge av tidligere reiserute gjennom Italia til Norge. Og barna vil ikke slippe inn i Syria sammen med henne, fordi de regnes som libanesiske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer