- Han skal vite at han ikke rammet det vi tror på

Her legger Andreas og Emil ned roser utenfor tinghuset for å vise at Breiviks terror ikke har forandret Norge.

 SYMBOLIKK:  Andreas og Emil (t.v) håper flere vil legge ned roser utenfor Tinghuset for å vise at folket fortsatt står samlet og tenker på de rammede etter terroren. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
SYMBOLIKK: Andreas og Emil (t.v) håper flere vil legge ned roser utenfor Tinghuset for å vise at folket fortsatt står samlet og tenker på de rammede etter terroren. Foto:Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som Anders Behring Breivik ble kryssforhørt i rettssal 250, var de to 19-åringene i dag utenfor Tinghuset for å legge ned roser.

- Vi håper at andre kan gjøre det samme, både her og utenfor domkirka, for å vise at vi fortsatt står sammen og tror på det vi trodde på før terroren, sier Andreas Brandt til Dagbladet.

- Utnyttet naiviteten Sammen med sin danske kamerat Emil Dall kjenner han flere involverte og rammede etter terroren gjennom engasjement i Operasjon dagsverk.

- Jeg bryr meg ikke så mye om Breivik, og slik jeg ser det fortjener ikke han mer eksponering. For min del er det viktig å vise at vi tenker på de som var der og opplevde marerittet, sier Brandt.

- Breivik utnyttet naiviteten i Norge. Her kan man for det meste bevege seg fritt rundt og vi har en gjensidig tillit til hverandre. Det er det som gjør Norge til et av de grunnleggende beste å bo i. Han skal vite at han ikke ødela dette, sier Brandt.

Demokratiets oppgjør Det er nettopp disse verdiene massedrapsmannen nå står overfor i rettssaken i Oslo tingrett. Breivik sa i retten i dag at han enten burde bli løslatt eller dømt til døden.

- Dette er vår måte å ta oppgjøret på. Dette er oppgjørets time og det er viktig at sannheten kommer frem. På den måten viser vi at vi er like sterke som før, sier Brandt.