- Han skal vite at han ikke rammet det vi tror på

Her legger Andreas og Emil ned roser utenfor tinghuset for å vise at Breiviks terror ikke har forandret Norge.

SYMBOLIKK:  Andreas og Emil (t.v) håper flere vil legge ned roser utenfor Tinghuset for å vise at folket fortsatt står samlet og tenker på de rammede etter terroren. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
SYMBOLIKK: Andreas og Emil (t.v) håper flere vil legge ned roser utenfor Tinghuset for å vise at folket fortsatt står samlet og tenker på de rammede etter terroren. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Samtidig som Anders Behring Breivik ble kryssforhørt i rettssal 250, var de to 19-åringene i dag utenfor Tinghuset for å legge ned roser.

- Vi håper at andre kan gjøre det samme, både her og utenfor domkirka, for å vise at vi fortsatt står sammen og tror på det vi trodde på før terroren, sier Andreas Brandt til Dagbladet.

- Utnyttet naiviteten Sammen med sin danske kamerat Emil Dall kjenner han flere involverte og rammede etter terroren gjennom engasjement i Operasjon dagsverk.

- Jeg bryr meg ikke så mye om Breivik, og slik jeg ser det fortjener ikke han mer eksponering. For min del er det viktig å vise at vi tenker på de som var der og opplevde marerittet, sier Brandt.

- Breivik utnyttet naiviteten i Norge. Her kan man for det meste bevege seg fritt rundt og vi har en gjensidig tillit til hverandre. Det er det som gjør Norge til et av de grunnleggende beste å bo i. Han skal vite at han ikke ødela dette, sier Brandt.

Demokratiets oppgjør Det er nettopp disse verdiene massedrapsmannen nå står overfor i rettssaken i Oslo tingrett. Breivik sa i retten i dag at han enten burde bli løslatt eller dømt til døden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer