Omkom i luftsportulykke

- Han skapte så mye glede

Arne-Christian Eide (35) omkom fredag i en luftsportulykke i Loen. - Han var et stort forbilde, både som frivillig og utøver.

OMKOM: Arne-Christian Eide omkom i en speedgliderulykke i Loen. Foto: Ekstremsportveko
OMKOM: Arne-Christian Eide omkom i en speedgliderulykke i Loen. Foto: Ekstremsportveko Vis mer
Publisert

- Han var en sånn person man bare trengte å møte én gang for å huske.

Slik minnes daglig leder i Ekstremsportveko, Kjetil Kriken, Arne-Christian Eide.

Samtlige nødetater rykket fredag ettermiddag ut etter melding om en speedgliderulykke i Loen i Stryn. Etter en stund ble 35 år gamle Arne-Christian Eide lokalisert i et vanskelig terreng og hentet ut av redningshelikopter. I helikopteret ble han erklært død.

- Stort tap

Samme kveld gikk politiet, i samråd med de pårørende, ut med navnet hans.

- Det er definitivt et veldig stort tap for organisasjonen. Han kommer til å bli veldig savnet og vil aldri bli glemt. Han er en del av historien til Ekstremsportveko.

Nesten like lenge som organisasjonen Ekstremsportveko har eksistert, i 25 år, hadde Arne-Christian engasjert seg stort og arbeidet som frivillig. Han har også vært ansatt i organisasjonen som BMX-ansvarlig.

DAGLIG LEDER: Kjetil Kriken, daglig leder i Ekstremsportveko. Foto: Marius Beck Dahle
DAGLIG LEDER: Kjetil Kriken, daglig leder i Ekstremsportveko. Foto: Marius Beck Dahle Vis mer

- Han har vært en motor i organisasjonen, forklarer Kriken til Dagbladet.

Gjennom flere år har Arne-Christian hatt ulike roller i organisasjonen. Få har vært frivillige i organisasjonen like lenge som ham, ifølge Kriken.

Hadde høydeskrekk

Arne-Christians hjerte hørte til ekstremsporten. På vinteren var det skikjøring, på sommeren var det BMX-sykkel og utforsykling.

I 2021 fortalte han, overfor avisa Nordhordland, om hans lidenskap for speedflying, tross høydeskrekk.

- Han levde virkelig for å drive med disse sportene, og var et stort forbilde både som utøver og frivillig, forteller en preget Kriken, og fortsetter:

- Arne-Christian er nok en av de personene som er lettest å huske. Det var noe med det mennesket han var. Hele ansiktet hans lyste opp av glede når han fikk drive med dette og være en del av ekstremsportmiljøet.

Fredag 13. januar gikk det imidlertid så galt det kunne gå.

- Personen fikk spinn på skjermen, og så forsvant han ut av syne, sa daglig leder for Loen Skylift, Richard Grov, til NRK fredag.

Flere personer var til stede da ulykken fant sted, og kommunen har satt inn kriseteam.

- Jeg kan bare forestille meg hvordan det må være for familien hans og de som sto ham nærmest, sier Kriken.

- Aldri glemt

Kriken ønsker at også de som aldri møtte Arne-Christian skal huske ham som et unikt menneske som spredte godt humør og livsgnist.

- Han var uselvisk og skapte så mye glede for andre i organisasjonen i så mange år. Det å gi så mye av seg selv for å glede andre er helt unikt.

Flere ganger understreker Kriken det humørspredende ansiktet til Arne-Christian som lyste opp mot alle han møtte.

- Arne-Christian vil aldri bli glemt i organisasjonen vår.

I slutten av måneden skulle Arne-Christian egentlig delta på en arbeidssamling med organisasjonen. Nå blir ikke møtet slikt som vanlig.

- Det blir veldig spesielt og vi kommer til å bruke mye tid på å minnes han. Vårt fokus nå er å ta vare på menneskene i organisasjonen vår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer