FORSVARER 34-ÅRING: Advokatfullmektig Kaja Malling sier 34-åringen samtykker til fengsling, men nekter straffskyld. Her i diskusjon med politiadvokat Andreas Strand.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FORSVARER 34-ÅRING: Advokatfullmektig Kaja Malling sier 34-åringen samtykker til fengsling, men nekter straffskyld. Her i diskusjon med politiadvokat Andreas Strand. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Han skjønner rett og slett ikke hvorfor han er siktet

34- og 32-åring siktet for drap i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Oslo tingrett har besluttet å fengsle de to siktede i fire uker, hvorav to i isolasjon. De er pålagt brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

(Dagbladet): Den 34 år gamle vestlendingen som sammen med en 32 år gammel mann er siktet for forsettlig drap, sier ifølge sin forsvarer at han ikke skjønner hvorfor han er siktet.

- Han stiller seg helt uforstående til siktelsen. Han skjønner rett og slett ikke hvorfor han er siktet, sier advokatfullmektig Kaja de Vibe Malling.

Samtidig samtykker mannen til varetektsfengsling.

- Han samarbeider med politiet, og ønsker å bidra til oppklaringen.

De ble begge pågrepet tirsdag og siktet for drap etter at en mann døde på sykehus i Oslo lørdag 7. februar.

Ingen av de siktede skal ha noen familiær relasjon til avdøde, og ingen av de tre tilhører noe rusmiljø.

8. januar i år ble de to mennene, som blir beskrevet som venner, dømt i Oslo tingrett for omfattende bedragerier. 34-åringen ble dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel.

Den 32 år gamle siktede samtykket ikke til fengsling, ifølge politiet.

Politiet har holdt lokk på saken etter at det ble klart at det var snakk om et drap. De ønsker arbeidsro og har veldig få detaljer å tilby offentligheten om saken.

- Det er en spesiell sak, sier politiadvokat Andreas Strand.

Han sier de to mennene ble pågrepet sammen mandag denne uka. Han ønsker ikke å si hvor de ble pågrepet. De to er tidligere dømt for bedrageri i samme sak. Strand sier de har sett på siktedes historikk.

- Det er noe av det første vi ser på i drapssaker, sier han.

Politiet vil ikke si hvordan offeret ble drept.

- Vi har, som i alle drapssaker, gjort en vurdering av eventuelt middel, motiv og mulighet, og etter en samlet vurdering falt ned på at det er skjellig grunn til mistanke, sier Strand.
Gunhild Lærum er oppnevnt som bistandsadvokat for offerets familie. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

VIL FENGSLE TO SIKTEDE: Politiadvokat Andreas Strand. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VIL FENGSLE TO SIKTEDE: Politiadvokat Andreas Strand. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer