Han skjøt kona si åtte ganger. Så la han la ut bilde av liket hennes på Facebook

Dømt for drap.

DØMT: 33 år gamle Derek Medina er i Miami dømt for drapt på sin 27 år gamle kone Jennifer Alfonso. Etter drapet la han ut et bilde av liket hennes på Facebook. Foto: C.M. Guerrero/El Nuevo Herald via AP / NTB Scanpix
DØMT: 33 år gamle Derek Medina er i Miami dømt for drapt på sin 27 år gamle kone Jennifer Alfonso. Etter drapet la han ut et bilde av liket hennes på Facebook. Foto: C.M. Guerrero/El Nuevo Herald via AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 33 år gamle Derek Medina er i Miami dømt for drapet på sin 27 år gamle kone Jennifer Alfonso.

Rettsaken har nå pågått i tre uker etter at Alfonso ble drept i parets hjem i august 2013.

La ut bilde på Facebook Like etter drapet la Medina ut et bilde av sin avdøde kone på Facebook samme med teksten «RIP Jennifer Alfonso» - «Hvil i fred Jennifer Alfonso». I amerikansk presse har dette gitt ham tilnavnet «Facebook-morderen».

Så la han ut en lengre tekst der han innrømmet å ha selv ha drept henne. Det skriver BBC.

- Jeg kommer til å bli satt i fengsel eller få dødsstraff for å ha drept kona mi. Jeg elsker dere og savner dere alle. Ta vare på dere selv. Dere kommer til å se meg meg på nyhetene. Kona mi slo meg, og jeg kan ikke lenger akseptere å bli mishandlet på den måten. Så jeg gjorde det jeg gjorde. Håper dere forstår meg.

Medina har også i ettertid innrømmet drapet overfor politiet, men hevder at det var i selvforsvar og at Alfonso truet ham med en kniv.

- Et makabert trofé I retten talte ikke Medina selv til sitt forsvar, men i avhør har han også innrømmet at han tok et bilde av sin avdøde kone med mobiltelefonen, før han lastet det opp på Facebook.

Ifølge New York Post viste ikke Medina noen følelser da han fikk dommen opplest, eller da han ført ut av rettslokalet i lenker.

Hans advokat, Saam Zangeneh, sier at de vil anke dommen.

- Vi må respektere juryens avgjørelse. Men det betyr ikke at vi er enige i den. Vi mener dette er en handling i selvforsvar, sier han.

Dommen for forsettelig drap betyr at Medina risikerer alt fra 25 år til livstid i fengsel. Hadde han blitt dømt for overlagt drap ville livstidsstraff vært obligatorisk.

Aktoratet, representert ved advokatfullmektig Katherine Fernandez Rundle, sier i en uttalelse at de vil overbevise retten om at livstid er korrekt straff for udåden.

- Ingen familie skal være nødt til å se sin egen datter bli drept, for så å bli utstilt for hele verden som et makabert trofé, sier hun, og forteller videre at hun mener Medina drepte sin kone med fullt overlegg for å gjenoppbygge sitt sårede ego.

Hevder selvforsvar Retten fikk se flere videoer fra overvåkningskameraer inne i leiligheten som viser at ekteparet hadde en fysisk konfrontasjon samme dag som drapet skjedde.

Medina har tidligere fortalt politiet at Alfonso trakk en kniv, men at han klarte å ta denne fra henne. Han gikk så opp for å hente pistolen før han skjøt henne åtte ganger.

Han mener selv at hun forsøkte å ta livet av ham også, men rettsmedisineren mener vinkelen på skuddsårene tilsier at offeret satt på knærne da drapet skjedde.

Alfonsos ti år gamle datter var til stede i huset, men bevitnet ikke selve drapet på moren.

Straffeutmålingen er satt til 11. januar neste år.