Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han skjøt opp raketter i natt: Nord-Korea svarer på USAs «invasjonsøvelse»

Missil og prosjektiler landet i havet.

RASLER MED SABLENE: Kim Jong-Un og det nord-koreanske regimet skjøt opp raketter mandag. Foto: NTBscanpix
RASLER MED SABLENE: Kim Jong-Un og det nord-koreanske regimet skjøt opp raketter mandag. Foto: NTBscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skjøt mandag opp en missil og flere andre kortdistanse-prosjektiler som landet i havet 200 kilometer utenfor landets østkyst, opplyser det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Yonhap siterer en regjeringskilde som opplyser at Sør-Koreas militærledelse og forsvarsdepartementet forsøker å skaffe rede på detaljer rundt oppskytingen.Oppskytingen mandag fant sted få dager etter at Nord-Korea skjøt opp sin første mellomdistanserakett siden 2014. Den raketten havnet 800 kilometer ute i havet.

Mandagens oppskyting skjer samtidig som Sør-Korea og USA gjennomfører sin årlige militærøvelse, noe Nord-Korea mener er en øvelse på å invadere landet.FNs sikkerhet skjerpet i begynnelsen av mars sanksjonene mot Nord-Korea, som en reaksjon på at landet gjennomførte en atomprøvesprengning i januar og skjøt opp en satellitt i februar.

Flere land mistenker at oppskytingen av satellitten var en fordekt test av en langdistanserakett. FN har tidligere vedtatt resolusjoner som forbyr Nord-Korea å utvikle raketteknologi.

(©NTB)

Hele Norges coronakart