- Han skremmer ingen

- Jan Petersen? Veldig trivelig kar. Men han er jo blitt sammenliknet med en Toyota Corolla: Parkerer du på kjøpesenteret, finner du'n ikke igjen, sa en drosjesjåfør nylig til Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det nytter ikke å skremme velgerne med Jan Petersen. Vi vil nok få redusert skatt og en del privatisering av offentlige tjenester. Men KrF vil være en garantist for at det meste av velferdsstaten opprettholdes.

Slik kommenterer valgforsker Hanne Marthe Narud ved Institutt for samfunnsforskning i Oslo utsiktene til en Høyre-dominert regjering etter valget.

Ap's strategi for å forhindre det, er å skremme velgerne med at Høyres løfter om titalls milliarder i skattelette vil rasere velferdsstaten.

- Råd til Høyre?

- Spørsmålet til velgerne blir: Har du råd til Høyre?

Det fastslår Ap's partisekretær Solveig Torsvik.

- Sykelønnsordningen Høyre foreslo i siste statsbudsjett vil føre til at folk med inntekter under 300000 kroner vil tape 9200 kroner hvis de er syke tre dager fire ganger i løpet av et år. Da hjelper det lite med skatteletten på 730 kroner, sier Torsvik. Og fortsetter:

- Høyres skatteforslag vil gi de 3600 nordmenn som har over en million kroner i aksjeutbytte en skattelette på 100000 kroner - hver.

- Alle forstår at vi må betale skatt og avgifter for å dekke statens utgifter til felles velferd. Men solidariteten i det norske samfunnet er på vikende front - og Høyre er flinkest til å formulere budskapet sitt, sier valgforsker Narud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer