Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han skrev foran meg at han ikke skulle voldta meg igjen

Kvinne i voldtektssak mot finanskjendis sier hun fryktet besøk av torpedoer om hun gikk til politiet.

KOMPLISERT SAK: Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim la i dag fram en rekke private brev og eposter for retten som han mener underbygger forklaringen til den ene fornærmede i voldtektssaken mot en kjent investor, som forsvares av advokat Victoria Holmen.  Foto: ESPEN RØST
KOMPLISERT SAK: Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim la i dag fram en rekke private brev og eposter for retten som han mener underbygger forklaringen til den ene fornærmede i voldtektssaken mot en kjent investor, som forsvares av advokat Victoria Holmen. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Påtalemyndigheten la i dag fram en rekke private brev, eposter og sms-er for Oslo tingrett for å underbygge tiltalen mot en kjent investor i 40-åra som anklages for flere voldtekter av to kvinner han da hadde forhold med.

I forbindelse med at mannen er under etterforskning i en helt annen sak, sitter Økokrim på et svært omfattende materiale fra flere razziaer mot boliger i Oslo, som nå blir brukt mot mannen også i den spesielle voldtektssaken.

- Lover på min mors grav
Blant de mest sentrale bevisene er brev og kort som lå i en pose under en madrass i ei seng da de ble funnet av mannskaper med polithund sist vinter.

I et uvanlig kjærlighetsbrev skriver forretningsmannen blant annet at han "prøver å begripe hvordan jeg kan ha påført den jeg elsker så mye smerte":

"Det er bare helt sykt og galt. For eksempel i det hele tatt å sex med deg uten ditt samtykke. Det skal jo bare ikke skje. Jeg har påført deg betydelig smerte og angst fordi jeg har påført deg dette flere ganger. Jeg garanterer at dette aldri, aldri, aldri skal skje med deg mer. Dette er ikke tomme ord, jeg lover på min mors grav."

I en annen av de unnskyldende tekstene, som politiet oppfattet som innrømmelse av gjentatte voldtekter, skriver mannen "Jeg skal aldri påførede deg fysisk smerte. Jeg skal aldri ha sex med deg uten ditt samtykke".

På dette brevet hadde mannen tegnet et hjerte, fortalte det påståtte voldtektsofferet i retten i dag.

-  Jeg ville ikke ha noe kjærlighetsbrev. Hvis han mente å beklage voldtektene, fikk han skrive det direkte, sa jeg til ham. Da skrev han det foran meg - at han ikke skulle voldta meg, sier kvinnen, med referanse til nok et dokument som Økokrim har sikret seg.

Etter det Dagbladet erfarer nektet først mannen overfor en politietterforsker å ha kjennskap til brevene, men det er ventet at han i retten vil innrømme at han har skrevet dem, uten å erkjenne at de inneholder referanser til reelle seksuelle overgrep.

- Fryktet represalier
Ekskona, som sier hun flere ganger prøvde å kjempe imot og skrike under voldtektene, måtte i dag tåle spørsmål om hvorfor hun en rekke ganger valgte å gjenopprette kontakten med tiltalte etter overgrepene. Ifølge henne la mannen seg flat gang på gang, erkjente voldtektene men lovet at alt skulle bli bra i fortsettelsen.

- Før eller siden måtte du forstå at disse løftene hans om å bli bedre ikke ble noe av?, spurte aktor

- Han var veldig god til å overtale, og hadde forklaringer på alt. Han pratet meg rundt. Jeg prøvde så godt jeg kunne å glemme alt, svarte kvinnen.

Ekskona, som tidlig i år fikk voldsalarm av politiet, sier også hun fryktet konsekvensene av å bryte med mannen.

- Hvis jeg gikk fra ham og fortalte om voldtektene var jeg veldig redd for hva han kunne finne på etterpå. Han kom med trusler hele tida, enten om å ta selvmord eller om å gjøre livet mitt fryktelig, at han skulle sørge for at jeg skulle lide for det, forteller kvinnen, som også skal ha blitt advart av andre om påståtte kriminelle elementer i den profilerte investorens bekjentskapskrets.

- Han hadde menn som jobbet for ham som gjorde drittjobbene, kappe av fingre og slikt, sier kvinnen om det hun oppfattet som torpedoer hun risikerte å få besøk av hvis hun gikk til politiet.

- Nekter for alle episodene
Forretningsmannen, som ikke har villet avgi forklaring til politiet i voldtektssaken, uttalte til Dagbladet i går at han oppfatter tiltalen som en vendetta fra Økokrim, og at pengekrangler med de to fornærmede kvinnene er bakgrunnen for det han hevder er falske voldtektsanmeldelser.

- Han nekter straffskyld. Han nekter at disse episodene har funnet sted, og vil komme med en omfattende forklaring rundt dette, sier forsvarsadvokat Victoria Holmen.

- Dette er mitt livs mareritt, sa investoren selv under en pause i retten i går.

Han hevder han kan legge fram dokumentasjon som viser at kvinnene ikke er troverdige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media