Han skrev til 15-åringen at han ville ta henne så hardt hun ville halte i en uke etterpå. FBI-etterforskningen førte til de nye Clinton-e-postene

Anthony Weiner skaper trøbbel for demokratene igjen.

PRØVDE Å GJØRE COMEBACK: Anthony Weiner forsøkte å bli ordfører i New York i 2013, men lyktes ikke. Kona Huma Abedin var da ved hans side. Foto:  REUTERS / Eric Thayer / NTB scanpix
PRØVDE Å GJØRE COMEBACK: Anthony Weiner forsøkte å bli ordfører i New York i 2013, men lyktes ikke. Kona Huma Abedin var da ved hans side. Foto:  REUTERS / Eric Thayer / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
FBI: Trump starter sitt kampanjebesøk i New Hampshire med nyheten om at FBI har bestemt seg for å ta opp etterforskningen rundt Hillary Clintons private eposter. Video: Reuters Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske presidentvalgkampen tok i går kveld en ny overraskende vending, da FBI-sjef James Comey offentliggjorde at etterforskningen av Hillary Clintons e-post-sak er reaktivert.

FIKK BILDER: Ginger Lee fortalte i 2011 at hun hadde fått en rekke seksualiserte bilder og meldinger fra Weiner. Foto: AP / Richard Drew / NTB scanpix
FIKK BILDER: Ginger Lee fortalte i 2011 at hun hadde fått en rekke seksualiserte bilder og meldinger fra Weiner. Foto: AP / Richard Drew / NTB scanpix Vis mer

Kanskje enda mer overraskende var årsaken: Funn av tre e-poster, som ikke var sendt til eller fra Clinton, som ble funnet på en datamaskin tilhørende Clinton-rådgiver Huma Abedin og hennes fraseparerte mann Anthony Weiner.

Weiner var en gryende stjerne i amerikansk politikk, før han i 2011 måtte trekke seg fra Kongressen, etter at det ble avslørt at han hadde sendt seksualiserte bilder til privatpersoner på Facebook og Twitter.

Weiner forsøkte å bli ordfører i New York i 2013, men måtte trekke seg da en ny liknende sak dukket opp. Den gang kom det også ut at han brukte kallenavnet «Carlos Danger» da han kommuniserte med 22 år gamle Sydney Leathers.

SENDTE BILDER: I 2011 sendte Weiner blant annet bilder av denne typen. Foto: AP / BigGovernment.com / NTB scanpix
SENDTE BILDER: I 2011 sendte Weiner blant annet bilder av denne typen. Foto: AP / BigGovernment.com / NTB scanpix Vis mer

Skjeletter i skapet

Abedin, den alternative høyresidas yndlingshoggestabbe og Hillary Clintons mest betrodde rådgiver, ble ved hans side. Men i august i år var det nok, etter at det ble kjent at Weiner i januar 2015 sendt en rekke meldinger til en kvinne, der de to utvekslet bilder av sine egne halvnakne kropper og snakket om å ha sex.

Men Weiner hadde flere skjeletter i skapet. I september publiserte den britiske tabloidavisa Daily Mail et intervju med en 15 år gammel ungdomsskoleelev, som viste fram en rekke meldinger og bilder hun hadde fått av Weiner.

Hun viste fram meldinger som avslørte at han begynte å kommunisere med jenta i januar, først via direktemeldinger på Twitter.

GIKK FRA HVERANDRE: Weiner og Abedin fotografert i mai i år. Foto: REUTERS / Eduardo Munoz / NTB scanpix
GIKK FRA HVERANDRE: Weiner og Abedin fotografert i mai i år. Foto: REUTERS / Eduardo Munoz / NTB scanpix Vis mer

Weiner sendte bilder av seg selv i bar overkropp til jenta, og skrev blant annet at han var «hard» fordi han tenkte på henne.

Han skrev også til henne at han ville «ta deg så hardt og så ofte at du vil halte i en uke etterpå».

- Forferdelig dømmekraft

Den tidligere kongressmannen ønsket ikke å kommentere saken overfor avisa, utover at han ikke benektet å ha vekslet «flørtende» meldinger med tenåringsjenta.

- Jeg har gjentatte ganger vist forferdelig dømmekraft når jeg har kommunisert med andre via nettet. Jeg er fylt med anger overfor de jeg har såret, skrev han i en uttalelse til avisa.

Jenta sa den gang at hun ikke ønsket å anmelde Weiner. Men FBI startet etterforskning på eget initativ. Og det førte dem altså til e-postene som gjorde at FBI-sjef Comey følte seg tvunet til å offentliggjøre den reaktiverte etterforskningen.