Han skulle bare på jobb

LONDON, Ladbroke Grove (Dagbladet): Om få minutter skal 500- 600 pendlere stige av toget på Paddington stasjon i London, for å gå på jobb eller skole. Så smeller det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store britiske togulykker

- Hvordan kunne dette skje igjen?

Ukjent av hvilken grunn braser 06.03-ekspressen fra Cheltenham sammen med et motgående lokaltog tre kilometer vest for Paddington stasjon i Sentral-London i går klokka 08.11. En voldsom dieselbrann oppstår.

Dødsulykken, midt i det verste morgenrushet, har foreløpig krevd 26 menneskeliv og resultert i 149 skadde. 18 alvorlig.

Seint i går kveld var redningsmannskapene fortsatt i arbeid på ulykkesstedet. De må trolig gi seg når det blir for mørkt.

- Vi frykter at dødstallene vil stige ytterligere når vi gjenopptar letingen i de mest smadrete vognene i morgen tidlig, sier Andy Trott, assisterende politisjef ved Metropolitan politistasjon.

Det er ikke kommet meldinger om at det var nordmenn ombord i togene.

Om bord på 06.03-toget

fra Cheltenham:

Nordvest for universitetsbyen Oxford sto pendler Stuart Allan som vanlig og leste avisa på toget.

- Jeg tror jeg var en av de heldige fordi jeg sto langt bak i toget. Akkurat da det skjedde, kunne jeg ikke tro dette skulle hende meg. «Ikke la meg dø» var min første tanke, fortellerAllen.

Om bord på lokaltoget fra Paddington klokka 08.06

- Toget bråbremser, og jeg faller framover. Deretter hører jeg skrik om hjelp og hører glass bli knust, sier australske Patrick Welcome, som bare har vært i England i fjorten dager.

Et øyenvitne forteller at det øyeblikkelig etter kollisjonen oppsto en voldsom brann, og at det virket som om togene smeltet inn i hverandre .

Ulykkestidspunktet var det verst tenkelige klokkeslettet på døgnet, midt i morgenrushet, da rundt en million briter benytter seg av tog og undergrunn. Til og fra jobb og skole. Om bord på ulykkestogene skal det ha vært så mange som 500- 600 passasjerer. Paddington stasjon regnes som et av de største trafikknutepunktene i Storbritannia.

BBCs reporter Phil Longman var en av ulykkespassasjerene :

- Jeg hørte et intenst smell, og det virket som om toget tok en loop opp i lufta før det falt ned. Jeg tenkte «å gode Gud, dette er slutten».

- Jeg fikk tak i en av de små nødhammerne da en dør ble åpnet, og vi greide å hjelpe en hardt skadd kvinne ut, forteller BBC-reporteren.

Fryktet storbrann

De nærmere 100 brannmennene, som jobbet med slokking og brukte skjærebrennere for å hjelpe fastklemte mennesker ut, fryktet en stund storkatastrofe. Like ved ulykkesstedet er det plassert en enorm gasstank.

- Jeg skal ta initiativ til en grundig etterforskning slik at vi får vite hvorfor denne tragiske ulykken inntraff, sa visestatsminister og samferdselsansvarlig, John Prescott, som kom til åstedet tre timer etter ulykken.