- Han skulle drepe igjen i morges

Politiet gikk raskt til verks da de visste hvem gjerningsmannen var.

DENNE BYGNINGEN: Dette er toppen av bygningen gjerningsmannen har forskanset seg i. Naboene er nå evakuert. Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Parrot
DENNE BYGNINGEN: Dette er toppen av bygningen gjerningsmannen har forskanset seg i. Naboene er nå evakuert. Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal ParrotVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOULOUSE/OSLO (Dagbladet):  Nicole Yardeni, leder ev den jødiske gruppen CRIF, og flere andre ledere, fikk opplyst av president Sarcozy at gjerningsmannen planla å drepe igjen i morges, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge myndighetene planla han i dag å drepe en soldat og to politimenn, melder nyhetsbyråene Reuters og AP.

Dette er muligens grunnen til at politiet i 3-tiden i natt startet en aksjon mot huset til Mohammed Merah (23 eller 24), som hadde blitt sett på alle de tre åstedene for drapene de siste dagene.

To politimenn ble skutt da de først forsøkte å ta seg inn i leiligheten.

President Sarcozy er i dag i Toulouse, der han blant annet møter pårørende og politimenn, som har vært nær hendelsene den siste tiden.

Politiet fattet mistanke om hvem drapsmannen var da de forhørte seg hos lokale motorsykkelforhandlere i Toulouse. Merah var også en kjenning av politiet for lovbrudd urelatert til terror.

Forhandlinger Mohammed Merah er mistenkt for å ha drept tre barn og en mann i 30-årene på den jødiske skolen Ozar Hatorah mandag, og for å ha drept tre soldater ved to ulike hendelser i løpet av de ti siste dagene.

SORG: Familiemedlemmer og venner av de drepte sørget i dag da deres kjære ble ført til graven. Foto: Scanpix/AP Photo/Oded Balilty
SORG: Familiemedlemmer og venner av de drepte sørget i dag da deres kjære ble ført til graven. Foto: Scanpix/AP Photo/Oded Balilty Vis mer

Med infrarøde kamera har politiet observert at mannen har flere våpen, som skal være en uzi og en kalashnikov selv om han har byttet ett våpen mot en mobiltelefon tidligere i dag.

- Det eneste jeg vet er at de har gjenopptatt forhandlingene, sier en politimann, som vokter sperringene i avenue Raymond Naves, til Dagbladet.

Velstående strøk En mendge pressefolk og et ti-talls tv-kameraer står oppstilt i gata noen hundre meter unna stedet hvor mannen har forskanset seg, i et velstående boligstrøk i utkanten av Toulouse.Politibiler og ambulanser passerer med jevne mellomrom.

Ifølge politimannen Dagbladet snakket med har det vært en pause i forhandlingene siden klokka 12.
Det har flere ganger gått rykter, som medier har brakt videre, om at mannen er pågrepet, dette ser ikke ut til å stemme.

President Sarcozy har ved flere anledninger understreket at det er viktig å få tatt gjerningsmannen i live.

Politiet ba tidligere i dag moren om å overtale sønnen til å overgi seg, men moren sa hun ikke hadde innflytelse på sønnen, og at de hadde lite kontakt.

Politiet har allerede ransaket hjemmene til den mistenktes mor og bror.

En kilde med nær kjennskap til etterforskningen sier at den mistenktes bror sympatiserer med radikal islam.

VAKTER: Politimannen fortalte at forhandlingene med gjerningsmannen er gjenopptatt. MMS: Henning Lillegård/Dagbladet
VAKTER: Politimannen fortalte at forhandlingene med gjerningsmannen er gjenopptatt. MMS: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

Arieh (5), Gabriel (4) og Miriam (7) var tre av ofrene som har blitt drept av skudd fra en mann på en svart scooter de siste dagene. Disse tre ble i dag gravlagt.

Dagbladet følger saken.