- Han skulle gå fra hus til hus for å finne meg

Norsk politimann drapstruet av Khalid Skah. Barna til OL-vinneren lever med politibsekyttelse. Ekskonas advokat har voldsalarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske politimannen som ble overfalt i Rabat tviler på at det hele har noe med truslene fra Khalid Skah å gjøre.

Slått ned hjemme
Han jobber ved den norske ambassaden i Marokko og har fått direkte trusler av friidrettsstjernen.
- Det var nok forsøk på ran, mener han om hendelsen som skjedde i slutten av juni.
Det hele begynte med at en kvinne forsøkte å ta seg inn i boligen hans midt på natten.
- Jeg fikk kastet henne ut, og da kom det to menn rundt hjørnet og slo meg i hodet med noe hardt. Det var et rent kutt, og jeg tror de slo meg med en kniv, men det hele var over på tjue sekunder så det er vanskelig å si.

- Skulle gå fra hus til hus
Grunnen til at den erfarne politimannen ikke tror det var Skah som sto bak overfallet er ordlyden på de direkte truslene fra Skah et par uker senere.
- Da han truet med å ta livet av meg sa han at han skulle gå fra hus til hus for å finne meg, forteller politimannen, som bor like utenfor Rabat.

Han kom hjem til Norge onsdag ettermiddag, og blir hjemme på ubestemt tid.
- UD tar vår sikkerhet på alvor når marokkanske myndigheter ikke får ut fingern.

Truet ambassadøren
Skah truet flere av de ansatte på den norske ambassaden i Rabat og er nå anmeldt til myndighetene i Marokko for grove drapstrusler.
- Skah har kommet med en rekke konkrete trusler mot meg og mine kolleger på ambassaden. Han sa han skulle drepe oss, og truet også med å kidnappe barna til ansatte på ambassaden, sa ambassadør Bjørn Blokhus til Dagbladet i går.
Også han er hjemme i Norge for tiden, men reiser tilbake til Marokko etter sommeren.

Marte Svarstad Brodtkorb er advokat for Skahs ekskone, Anne Cecilie Hopstock. Hun har også blitt truet av OL- vinneren fra 1992 og har fått voldsalarm av politiet.

- Røverhistorier
Men Khalid Skah, som skal ligge på sykehus, har en annen versjon av det som skjedde.
- Plutselig bestemte den norske ambassadøren seg for å blande seg inn i mitt liv og ikke la meg være i fred. Han truet med å kidnappe de to barna mine, men jeg nektet alltid, har Skah sagt til den marokkanske avisen Aujourd`hui Le Maroc.

Ambassadør Blokhus nekter for å ha truet Skah. Han var ikke en gang i Marokko da truslene skal ha funnet sted.

Du må ikke tro på noe Skah sier i denne saken, sier han.

- Dette er bare røverhistorier fra ende til annen, sier Marte Svarstad Brodtkorb om påstandene som er gjengitt i marokkanske medier.
Skahs to barn, ei jente på 16 år og en gutt på 13 kom til Norge forrige fredag etter en dramatisk flukt fra faren og Marokko. Nå lever de i skjul, med politibeskyttelse.

Gullvinneren fra Barcelona-OL i 1992 har mistet foreldreretten til sine to barn.

Fradømt foreldreretten
Khalid Skah ble fradømt foreldreretten til sine barn i Oslo tingrett i desember i fjor. Foreldreansvaret ble gitt til barnas norske mor, Anne Cecilie Hopstock.

Siden den gang har tingretten forsøkt å forkynne dommen for den tidligere OL-vinneren, men uten resultat, ifølge Marte Svarstad Brodtkorb, Hopstocks advokat.

- Skah har sagt rett ut til meg at han nekter å forholde seg til norsk rett. Det finner jeg veldig underlig ettersom han valgte å bli norsk statsborger i voksen alder, sier Brodtkorb til Dagbladet.
Dagbladet har i flere dager forsøkt å komme i kontakt med Skah uten å lykkes.