Han skulle gi Kristiansen alibi

KRISTIANSAND (Dagbladet): Like etter drapene i Baneheia fredag 19. mai fikk Espen Bakke (18) en telefon fra Viggo Kristiansen (21) som lurte på om han hadde lyst til å komme ned en tur. - Jeg syntes det var litt rart at han plutselig ringte, sa Bakke i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke så ofte han ringer, forklarte Bakke. De to guttene var naboer på Eg, og var en del sammen. Likevel stusset Bakke da Viggo Kristiansen plutselig var på tråden fredag 19. mai. Ifølge mobilutskrifter ringte han klokka 20.19.

- Vi satt hjemme hos meg og så på video da Viggo ringte og lurte på om vi ville komme ned. Vi så ferdig videoen, det kunne ha gått en halvtime, sa Bakke.

Satt og småflirte

Etterpå ruslet både han og kompisen Eivind Loland ned til Viggo Kristiansen. Da de kom fram, satt han og Jan Helge Andersen på trappa med hver sin ølboks. «Hva er det dere vil?» skal Kristiansen ha sagt, noe han kunne si på fleip.

- De bare satt der, de sa eller gjorde ingenting. Som regel slo de av en prat. Nå i ettertid synes jeg det virker litt annerledes. De sa ikke hva de hadde gjort eller noe. De satt og småflirte litt, forklarte Bakke.

Ifølge tiltalen ble drapene i Baneheia begått mellom klokka 19.00 og 20.00 samme kveld. Politiet mener telefonsamtalen var et forsøk fra Kristiansen på å skaffe seg alibi.

Verken Espen Bakke eller Eivind Loland skjønte hvorfor han i det hele tatt hadde ringt når han ikke sa noe og ikke hadde lyst til å finne på noe. Kristiansen forklarte at han satt barnevakt. Derfor gikk guttene ganske kjapt.

«Så sprø de virket i dag,» sa Loland etterpå.

Mer sosiale

I tida etter drapet ble både Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen mer sosiale. Plutselig dukket de opp på fester og ble med resten av gjengen på byen.

På en av festene ble det spøkt med at Kristiansen var gjerningsmannen.

- Det var en som sa «Nå må du nyte dine siste dager i frihet, Viggo», bare på fleip, sa Bakke.

Likevel ble han overrasket da Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen ble arrestert en måned seinere.

- Det er sykt. Det hadde jeg aldri trodd, sa Bakke.

Likevel tror han det nå, etter at Jan Helge Andersen har tilstått.

- Jeg stoler på ham.

FORKLARTE SEG: Espen Bakke (18).