Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han skulle ta livet av kona, men drepte barnepiken ved et uhell. Siden har ingen sett ham

Mysteriet Lord «Lucky» Lucan.

SPORLØST FORSVUNNET: John Bingham, eller Lord «Lucky» Lucan, forsvant sporløst etter at familiens barnepike ble drept i 1974. Her på bryllupsdagen i 1963. Foto: NTB Scanpix
SPORLØST FORSVUNNET: John Bingham, eller Lord «Lucky» Lucan, forsvant sporløst etter at familiens barnepike ble drept i 1974. Her på bryllupsdagen i 1963. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Bingham, bedre kjent som Lord «Lucky» Lucan, var et kjent fjes i Londons aristokratiske kretser på midten av 1900-tallet, men for ettertiden er det ikke hans bedrifter i private gamblingklubber eller karismatiske vesen som vil bli husket.

En novemberkveld i 1974 ble nemlig Lucan-familiens barnepike, Sandra Rivett, brutalt drept i familiens hjem. Lucans kone blir også angrepet, men klarer å rømme til en pub i nabolaget der hun identifiserer ektemannen som gjerningsmannen.

Før politiet kunne pågripe ham, rømte Lucan til et vennepar i Sussex. Noen timer senere forsvant han, og har aldri blitt sett igjen. Det skriver The Guardian.

Planen gikk i vasken Det er derimot mye som tyder på at det ikke var barnepiken som var det planlagte offeret for Lucans sinne. The Telegraph skriver at det opprinnelig var slik at han opprinnelig hadde planlagt å ta livet av kona, Veronica Duncan, men at han i øyeblikket tok feil av de to.

De to var separert etter at ekteskapet kollapset to år i forveien, og Lucan skal ha vært besatt av å vinne tilbake foreldreretten til parets tre barn.

Veronica skal også ha satt adelsmannen i forlegenhet en rekke ganger foran hans venner, og dette skal ha vært en medvirkende årsak til drapsplanene.

Lever i utlandet? Bilen Lucan rømte i ble funnet i Newhaven og interiøret skal ha vært dekket av blod, men det var ingen spor etter mannen. Dette satte i gang spekulasjoner og en rykteflom som lever i beste velgående den dag i dag.

Selv om det er 40 år siden forsvinningen er det mange konspirasjonsteoretikere som er overbevist om at Lucan fortsatt lever i beste velgående et eller annet sted i utlandet.

Selv om han teknisk sett ble erklært død av det britiske rettssystemet i 1999, har det kommet rapporter om at han fortsatt er i live - i Australia, i Irland, i Sør-Afrika og på New Zealand.

Enkelte hevder også at han flyktet til India der han levde livet som en hippy under tilnavnet «Jungle Barry».

- En gambler The Telegraph har snakket med en av de som vanket i de samme kretsene som Lucan i London på 1960- og 70-tallet. James Wilson er i motsetning til mange andre overbevist om at «Lucky» valgte å ta sitt eget liv.

- John Lucan var en gambler. Han gamblet på at han skulle klare å ta livet av kona si, og slippe unna med det. Men da det gikk fryktelig galt må han ha innsett at han bare hadde to valg - å innrømme alt overfor politiet, eller å ta sitt eget liv. Han valgte det siste, sier Wilson.

Wilson har ingen bevis for påstandene, men mener at skyldfølelsen må ha tatt overhånd.

Rettstvist Samtidig som Wilson lanserer sin teori på hva som ble Lucans endelikt, pågår det en sak i høyesterett i Storbritannia der Lucans sønn arbeider for å få utstedt en dødsattest.

SØK: Etter forsvinningen ble det gjort søk i havnen i Newhaven der bilen til Lucan ble funnet. Foto: Keystone Pictures USA / ZUMAPRESS.com / NTB Scanpix
SØK: Etter forsvinningen ble det gjort søk i havnen i Newhaven der bilen til Lucan ble funnet. Foto: Keystone Pictures USA / ZUMAPRESS.com / NTB Scanpix Vis mer

George Bingham sier ifølge The Guardian at det er på tide at han legger saken om faren bak seg, og at en slik kjennelse fra retten vil hjelpe ham med å starte på nytt med blanke ark.

Samtidig sier Neil Berriman, sønnen til den avdøde barnepiken, at dette ikke bør skje før de er 100 prosent sikre på hva som faktisk skjedde med morens drapsmann.

- Det har vært for mange forsøk på å dekke over ting i denne saken. Han bør ikke erklæres død ennå. Dersom han fortsatt er i live, bør han stilles for retten, sier Berriman.

Dersom Lucan faktisk er i live, vil han fylle 81 år den 18. desember.

BLANKE ARK: Lucans sønn, George Bingham, vil at retten skal utstede en dødsattest for faren. Bildet er tatt i London tidligere denne uka. Foto: NTB Scanpix
BLANKE ARK: Lucans sønn, George Bingham, vil at retten skal utstede en dødsattest for faren. Bildet er tatt i London tidligere denne uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media