Han slakter Brendes Palestina-politikk

- Ikke ett eneste viktig initiativ.

SLAKT: Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke tatt et eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, mener Bård Vegar Solhjell (SV). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLAKT: Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke tatt et eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, mener Bård Vegar Solhjell (SV). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Børge Brende (H) har ikke tatt et eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, mener Bård Vegar Solhjell (SV).

Solhjell er nylig kommet hjem fra Palestina etter en tur sammen med utenrikskomiteen på Stortinget og sier han så mer håpløshet i regionen enn noen gang før. I Dagsavisen tar han et oppgjør med regjeringen, som han mener ikke gjør nok for palestinerne.

- Jeg kan ikke se at Børge Brende har tatt ett eneste viktig initiativ for å støtte palestinerne, for å jobbe for den palestinske saken - en egen stat. Derimot har han brukt en del ressurser på å avvise andres initiativer, anerkjennelse, merking av varer fra ulovlige bosetninger. Det nye fra Norge har vært å varsle en handelsavtale med Israel, som jo er en premiering, sier Solhjell til avisen.

Han ber regjeringen gjennomføre en rekke tiltak, blant annet merking av varer fra bosetningene og å støtte Palestinas krav om å bli en rettmessig stat.

Utenriksminister Børge Brende kjenner seg ikke igjen i kritikken. Han og mener tvert imot at regjeringen skiller seg ut blant andre vestlige regjeringer ved å prioritere Israel-Palestina-konflikten så høyt som den gjør.

- Ikke minst i arbeidet med å hjelpe palestinerne med å forberede en palestinsk stat, sier han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer