Cosa Nostra:

Han slaktet sine fiender én etter én. Nå frykter de mafia­krig etter «Gudfaren»s død

Salvatore «Toto» Riina, en av siciliansk histories mest fryktede gudfedre, døde fredag. Nå frykter aktor mafiakrig.

DØD: Cosa Nostra-sjefen Salvatore «Toto» Riina, døde natt til fredag. Her er han avbildet i rettssaken som fengslet ham livet ut. Foto: AFP/NTB Scanpix
DØD: Cosa Nostra-sjefen Salvatore «Toto» Riina, døde natt til fredag. Her er han avbildet i rettssaken som fengslet ham livet ut. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 87-åringen som har sonet 26 livstidsdommer etter å ha beordret over 150 drap i sin rolle som en av toppene i den beryktede sicilianske mafiaen Cosa Nostra, var i medisinsk koma etter to operasjoner. Det melder franske medier ifølge AFP.

Landets justisdepartement tillot familien hans å besøke ham ved sykesengen i fengselsfløyen på et sykehus i Parma, nord i Italia, skriver The Washington Post.

Riinas eldste sønn, Giovanni Riina, soner ifølge Yahoo News en livstidsdom for fire drap. Han var derfor ikke til stede. Hans yngste sønn skrev derimot en status på Facebook torsdag hvor han gratulerte faren med dagen.

- Jeg elsker deg

- For meg er du bare faren min, ikke Toto Riina. Og jeg ønsker deg gratulerer med dagen på denne triste, men viktige dagen. Jeg elsker deg.

Riina døde klokka 04.00 natt til fredag.

Sykehuset offentliggjorde ikke dødsfallet umiddelbart.

Erkebiskop Michele Pennisi vet ennå ikke om familien ønsker å sende Riinas levninger til Corleone, men sier at det ikke blir noen offentlig begravelse. Grunnen er at mafiasjefen var en «offentlig syndebukk» og at det dermed er ulovlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer