-  Han slo ut tennene mine

Hun kommer springende med tennene i venstrehånda og peker oppover gata med høyre. -  Han slo meg ned! Ta han!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW ORLEANS (Dagbladet):

Vi er med tre firehjulstrekkere med politimenn fra Rockdale i Texas på jakt etter flere overlevende. Nå har bilene bråstoppet, tunge støvler lander på bakken. Hun skriker mot dem.

-  Han slo meg, han slo ut tennene mine!

Jenta i 20-åra holder fram ei hånd med ei hvit tann, og delene fra flere. Hun gråter og banner.

Politifolkene springer i alle retninger med maskingeværene i hoftehøyde. Alle er skjønt enige om at det må være en plyndrer som har vært ute med neven.

-  Han hadde grå T-skjorte!

-  Det var faren til barnet mitt, roper hun.

Politifolkene trekker på skuldrene. New Orleans er ennå dager unna at vanlig mishandling kan få oppmerksomhet.

 FÅTT BANK:  Ei jente kom springende mot politipatruljen, hun hadde fått slått løs tennene av faren til barnet hennes. Politiet trekker på skuldrene; mishandling av denne typen har ikke høy prioritet i den katastroferammede byen akkurat nå. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
FÅTT BANK: Ei jente kom springende mot politipatruljen, hun hadde fått slått løs tennene av faren til barnet hennes. Politiet trekker på skuldrene; mishandling av denne typen har ikke høy prioritet i den katastroferammede byen akkurat nå. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Litt nærmere bykjernen hadde vi kjørt forbi to soldater som knuste hver sin flaske rødvin mot fortauskanten.

-  Skal vi først ha plyndrere, skal de i hvert fall ikke være fulle plyndrere, forklarte de.

Tidligere på morgenen hadde tyver brutt seg inn i butikken. Og etter søndagens skuddveksling mellom politiet og en ransbande som endte med fire døde kriminelle, tas det ingen sjanser lenger.

En konstant biljakt

Gjengen fra Texas er høyt oppe etter gårsdagens heltedåder, mer enn 40 mennesker fra noen lite tilgjengelige hus fikk de reddet, to av de gamle var døden nær - alle var kraftig dehydrerte. Og nå er politimennene på vei inn i et område ingen politifolk har søkt gjennom ennå.

De er sikre på at de kommer til å finne flere som trenger hjelp. Så vi kjører videre gjennom gatene, den første bilen tuter heftig slik at folk kan gi seg til kjenne. Det er faktisk noen folk som har valgt å bli igjen i det fattigslige området. Folk uten gevær, blokk eller kamera er et uvanlig syn i byen som for ganske nøyaktig ei uke siden hadde en halv million innbyggere.

Båter i gatene

Det føles helt sykt å kjøre gjennom gatene. Ikke bare fordi det konstant føles som om du er midt i en biljakt på grunn av alle kolonnene med blinkende politibiler, men fordi alt er marerittaktig tomt. Et og annet menneske kommer trillende med ei handlevogn, men ellers er det ingen mennesker i gatene, på hotellene, i husene eller kjøpesentrene.

Store deler av byen er fortsatt under vann, og det tar orienteringsevner utenom det vanlige for å komme seg rundt i bil.

Stadig flere båter brukes i gatene, og det er ingenting som tyder på at vannet skal trekke seg tilbake med det første.Politimennene har kjørt så langt de kan i firehjulstrekkerne, nå trer de på seg gummistøvlene og hopper opp i to båter. De tar enda noen flere bilder av hverandre, snur kapsen, vinker og padler innover gata.