Du leser nå Dagbladet Pluss
KIDNAPPET: 24. juli i år, mens Trinh Xuan Thanh gikk en tur i Tiergarten i Berlin, ble han og en kvinnelig bekjent kidnappet av væpnede menn. Et par dager seinere dukket den vietnamesiske tidligere politikeren, oljetoppen og kommunistparti-funksjoner opp i Vietnam. På statlig TV sa han at han hadde returnert frivillig til Vietnam. Tyskland har imidlertid gått offentlig ut og anklaget Vietnam for å ha kidnappet ham på høylys dag. Foto: NTB Scanpix
KIDNAPPET: 24. juli i år, mens Trinh Xuan Thanh gikk en tur i Tiergarten i Berlin, ble han og en kvinnelig bekjent kidnappet av væpnede menn. Et par dager seinere dukket den vietnamesiske tidligere politikeren, oljetoppen og kommunistparti-funksjoner opp i Vietnam. På statlig TV sa han at han hadde returnert frivillig til Vietnam. Tyskland har imidlertid gått offentlig ut og anklaget Vietnam for å ha kidnappet ham på høylys dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han søkte tysk asyl etter å ha rømt fra underslagsanklager. - Tatt av spioner

Dager seinere «unnskyldte» Trinh Xuan Thanh seg på statlig vietnamesisk TV. Tyskland anklager Vietnam for kidnappingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trinh Xuan Thanh var en høytstående funksjonær i Vietnams kommunistparti som seinere ble oljetopp i landets statlige oljeselskap PetroVietnam.

På et tidspunkt var Trinh også medlem av Vietnams nasjonalforsamling.

Så forsvant det 3,3 milliarder vietnamesiske dong, 1,15 milliarder norske kroner, fra oljeselskapet. Fire personer ble pågrepet for det som ser ut til å ha vært et underslag. Så forsvant også Trinh.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer