Han solgte huset, slutta i jobben og slo opp med dama for å lete etter Loch Ness-monsteret

24 år etter konkluderer han med at det er en vanlig fisk.

NESSIE-JEGER:  Steve Feltham har brukt nesten halve livet på å lete etter Loch Ness-monsteret. Nå tror han at han har klart å løse mysteriet. Nessie er i realiteten en stor fisk, mener han. Foto: NTB Scanpix
NESSIE-JEGER: Steve Feltham har brukt nesten halve livet på å lete etter Loch Ness-monsteret. Nå tror han at han har klart å løse mysteriet. Nessie er i realiteten en stor fisk, mener han. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helt siden Loch Ness-monsteret, eller Nessie som den påståtte skapningen populært kalles, først ble verdenskjent i 1933, har mange viet mye av sin tid til å lete etter skapningen.

Få har imidlertid brukt like mye tid og ofret så mye i søket etter Nessie, som 52 år gamle Steve Feltham fra England har gjort.

Ga opp huset, jobben og dama For 24 år siden ble han så betatt av den mystiske skapningen som angivelig skal holde til i innsjøen Loch Ness i Skottland, at han solgte huset sitt i Dorset i England og flyttet til området rundt Loch Ness, slutta i jobben og slo opp med dama for å vie all sin tid til å lete etter den mystiske skapningen.

Etter 24 år tror han at han har løst mysteriet. Loch Ness-monsteret er i realiteten bare en stor fisk, ifølge Feltham. Det skriver flere britiske medier, blant dem The Times (krever innlogging) og Mirror.

Sannsynligvis dreier det seg om en såkalte europeisk malle, ifølge Feltham. Den typen mallefisk kan ifølge Wikipedia bli opp til fem meter lang og veie så mye som 300 kilo.

- Det er kjent at de ble introdusert i engelske innsjøer under viktoriatiden for å jaktes på, sier Feltham, ifølge Mirror.

- Ikke mer enn en fisk Hans over to tiår lange jakt etter svar i gåten om skapningen, har gitt ham den offiselle Guinessbok-rekorden for å ha lett lengst etter Nessie. Nå klamrer han seg imidlertid ikke lenger til fabelen om at Loch Ness-monsteret er et forhistorisk udyr.

- Mallefisk lever lenge og det er sannsynlig at de også ble introdusert i Loch Ness. Det vil i så fall forklare hvorfor de største observasjonene av Nessie begynte på 1930-tallet, rundt samme tid dyra ble voksne. Nessie er forutbestemt til å ikke være noe mer enn det, er jeg redd, legger Nessie-jegeren til.

I britisk presse blir det på bakgrunn av Felthams konklusjon spekulert i om nyheten kan ha store konsekvenser for den yrende turistnæringa i området rundt den skotske innsjøen.

Hvert år valfarter nemlig tusenvis av turister til innsjøen og området rundt for å oppleve mystikken rundt Nessie.

Det er anslått at turismen er verdt rundt 25 millioner pund, over 320 millioner kroner, for de omkringliggende bedriftene. 

- Mystikken vil vedvare Nessie-jegeren Feltham tror imidlertid ikke at hans konklusjon vil slå hull i mystikken, og det er den som er mest verdifull, mener  52-åringen.

- Monster-mysteriet vil vare for alltid og vil fortsette å tiltrekke seg folk hit - monster eller ikke monster. Jeg angrer ikke på noe de siste 24 åra, sier Feltham.

Og han skal slettes ikke slutte å lete etter Nessie.

- Jeg slutter ikke, sier han til Reuters i dag.

Legenden om Loch Ness-monsteret kan faktisk spores helt tilbake til 500-tallet da en irsk monk skal ha vært vitne til at lokalbefolkningen gravla en mann som skal ha blitt drept av et sjømonster.

Verdenskjent i 1933 Men det var først på 1930-tallet at observasjonene av den mystiske skapningen for alvor begynte å rapporteres inn. I 1933 ble mysteriet slått opp i verdenspressen, og har siden den gang blitt et fenomen.

De siste åra har observasjoner av Nessie blitt færre og færre.

- Redusering i bestanden kan forklare de få observasjonene de siste åra, tror Feltham

MONSTER:  I 1934 ble dette fotografiet av Loch Ness-monsteret framholdt som et bevist på at det eksisterte. I ettertid viste det seg at bildet var iscenesatt av fotografen. Foto: NTB Scanpix
MONSTER: I 1934 ble dette fotografiet av Loch Ness-monsteret framholdt som et bevist på at det eksisterte. I ettertid viste det seg at bildet var iscenesatt av fotografen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer