Han solgte «Kassa»

Navn: Tom Ruud Alder: 50 årYrke: Konsernsjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Han har grunn til å smile fornøyd i dag, konsernsjef Tom Ruud i Kreditkassen. Banken hans er solgt til Nordens største finanskonsortium Nordic Baltic Holding. Til en pris både han og andre er fornøyd med. Med et mulig unntak for Christen Sveaas. Som hadde ønsket seg en enda høyere pris for de drøye tre prosentene av aksjene han sitter på. Men Sveaas alene kan ikke forpurre salget.
  • For fire år siden fikk Tom Ruud rett og slett sparken som konsernsjef i Aker-gruppen. Av daværende styreformann Gerhard Heiberg. Fordi Tom Ruud var altfor forsiktig. Fordi det var skapt tvil om Akers framtid. Hevdet Heiberg. To dager seinere var det Heiberg selv som måtte gå.
  • NTH-utdannede Tom Ruud hadde da ledet Aker-gruppen i seks år. Han startet sin karriere som salgskonsulent i IBM, og ble spådd en stor framtid i næringslivets toppsjikt. Han ble kalt lønnsomhetsjeger, og var sterkt resultatorientert, men også en samarbeidets mann. Med ambisjoner om å gjøre så vel kapital som medarbeidere mer effektive.
  • Han er gift og har to barn, og er solid bosatt på Oslos beste vestkant. Og har til salt i maten. I 1999 økte lønna hans i K-bank med 21,3%, og likningen viste at han ved årets slutt hadde en skattbar inntekt på nesten 2,8 millioner. Han sitter i tillegg med en pen aksjepost i Kreditkassen. Som etter MeritaNordbankens tilbud i dag har doblet sin verdi siden han kjøpte den for to år siden. Dessuten har han en lønnsavtale som gjør at han kan pensjonere seg om ti år, men beholde 70 % av lønna livet ut.
  • Tom Ruuds far var i mange år formann i Norges Idrettsforbund og i Norges olympiske komité. Selv er han bare måtelig interessert i idrett. Men tar gjerne en tur i Nordmarka sammen med familien. Helst litt utenfor allfarvei.
  • Han er av bekjente blitt karakterisert som en gørr kjedelig person. Selv sier han i et intervju med Dagens Næringsliv at han er en ganske grundig person, som liker å gjøre ting skikkelig og ordentlig. Og dessuten at han er et impulsivt følelsesmenneske. Som er på jobb før klokka 0800 hver morgen. Også når han er på reise. Moderne konservativ er en karakteristikk han har satt på seg selv i et annet intervju.
  • Mellom IBM og Aker rakk han en tur innom Den Norske Creditbank, før han til sist endte som konsernsjef i Christiania Bank og Kreditkasse. Som han i helga altså solgte til svenskkontrollerte MeritaNordbanken.