- Han som alltid flirte så mye

Bjørn Bye har kjent avdøde Bjørn Yngvar Haug i nesten tjue år.

PÅ HYTTETUR:  Bjørn Bye (til venstre) og Bjørn Yngvar Haug har kjent hverandre i nesten tjue år. Her er de på hyttetur for seks-sju år siden. - Ungene mine sa alltid at Bjørn var han som flirte så mye, sier Bjørn Bye. Foto: Privat
PÅ HYTTETUR: Bjørn Bye (til venstre) og Bjørn Yngvar Haug har kjent hverandre i nesten tjue år. Her er de på hyttetur for seks-sju år siden. - Ungene mine sa alltid at Bjørn var han som flirte så mye, sier Bjørn Bye. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ungene mine sa alltid at Bjørn var han som flirte så mye, sier Bjørn Bye.

Han har kjent Bjørn Yngvar Haug (40) i nesten tjue år, og de to jobbet sammen på 330 skvadronen i Bodø. Der utviklet de to et nært vennskap, og de har hatt jevnlig kontakt også etter at Haug flyttet til Østlandet.

- Han var en usedvanlig blid og hyggelig mann, som var veldig opptatt av kona og familien, sier Bye og fortsetter:

- Det var lett å se at han trivdes veldig godt sammen med barna og kona. Han var veldig opptatt av dem, og de sto i sentrum for ham.

Hytteturer Kaptein Haug var lasteleder på Hercules-maskinen. Han var bosatt i Ullensaker, og etterlater seg kone og tre barn.

- Da han bodde i Bodø var vi ute og tok en øl hver fredag. Etter han flyttet har vi hatt jevnlig kontakt via Skype. Han og kona har vært på hytta vår i Bodø flere ganger, og jeg har vært på besøkt hos dem i Ullensaker, sier Bye.

Sist de hadde kontakt var før jul. Haug skulle da til Afghanistan, hvor Byes sønn var.

- Han var en trygg og ærlig person, som var tvers igjennom real og god. Han var en fin person å ha rundt seg. Det som har skjedd er forferdelig trist, sier Bye, som nå lar tankene gå til Haugs etterlatte.

De to har også vært på mange turer i jobbsammenheng, blant annet til Svalbard.

- Vi har vært på turer og jobbet sammen, og slåss med helikoptermotorer. Da han fikk muligheten til å jobbe på Hercules, så gjorde han det med en gang. Jeg vet ikke om det var drømmen hans, men han var ikke typen til å stå i en hangar hele arbeidskarrieren, sier Bye.

Kriseteam Haugs tjenestested var nå på Gardermoen.

To av hans tre barn er tvillinger, det eldste barnet har begynt på skolen.

- Både skolen og barnehagen har rutiner for hvordan vi håndterer en slik situasjon. Barn får med seg dette, selv om de er små. Derfor er det viktig å kunne snakke om det, sier Hanne Espeseth, kommunaldirektør i Ullensaker kommune.

GODT LIKT:  Bjørn Yngvar Haug (40) er en av de antatt døde etter flystyrten. Kameraten Bjørn Bye husker ham som en tvers igjennom god person.  Foto: Forsvaret
GODT LIKT: Bjørn Yngvar Haug (40) er en av de antatt døde etter flystyrten. Kameraten Bjørn Bye husker ham som en tvers igjennom god person. Foto: Forsvaret Vis mer