PÅ HYTTETUR:  Bjørn Bye (til venstre) og Bjørn Yngvar Haug har kjent hverandre i nesten tjue år. Her er de på hyttetur for seks-sju år siden. - Ungene mine sa alltid at Bjørn var han som flirte så mye, sier Bjørn Bye. Foto: Privat
PÅ HYTTETUR: Bjørn Bye (til venstre) og Bjørn Yngvar Haug har kjent hverandre i nesten tjue år. Her er de på hyttetur for seks-sju år siden. - Ungene mine sa alltid at Bjørn var han som flirte så mye, sier Bjørn Bye. Foto: PrivatVis mer

- Han som alltid flirte så mye

Bjørn Bye har kjent avdøde Bjørn Yngvar Haug i nesten tjue år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ungene mine sa alltid at Bjørn var han som flirte så mye, sier Bjørn Bye.

Han har kjent Bjørn Yngvar Haug (40) i nesten tjue år, og de to jobbet sammen på 330 skvadronen i Bodø. Der utviklet de to et nært vennskap, og de har hatt jevnlig kontakt også etter at Haug flyttet til Østlandet.

- Han var en usedvanlig blid og hyggelig mann, som var veldig opptatt av kona og familien, sier Bye og fortsetter:

- Det var lett å se at han trivdes veldig godt sammen med barna og kona. Han var veldig opptatt av dem, og de sto i sentrum for ham.

Hytteturer Kaptein Haug var lasteleder på Hercules-maskinen. Han var bosatt i Ullensaker, og etterlater seg kone og tre barn.

- Da han bodde i Bodø var vi ute og tok en øl hver fredag. Etter han flyttet har vi hatt jevnlig kontakt via Skype. Han og kona har vært på hytta vår i Bodø flere ganger, og jeg har vært på besøkt hos dem i Ullensaker, sier Bye.

Sist de hadde kontakt var før jul. Haug skulle da til Afghanistan, hvor Byes sønn var.

- Han var en trygg og ærlig person, som var tvers igjennom real og god. Han var en fin person å ha rundt seg. Det som har skjedd er forferdelig trist, sier Bye, som nå lar tankene gå til Haugs etterlatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to har også vært på mange turer i jobbsammenheng, blant annet til Svalbard.

- Vi har vært på turer og jobbet sammen, og slåss med helikoptermotorer. Da han fikk muligheten til å jobbe på Hercules, så gjorde han det med en gang. Jeg vet ikke om det var drømmen hans, men han var ikke typen til å stå i en hangar hele arbeidskarrieren, sier Bye.

Kriseteam Haugs tjenestested var nå på Gardermoen.

To av hans tre barn er tvillinger, det eldste barnet har begynt på skolen.

- Både skolen og barnehagen har rutiner for hvordan vi håndterer en slik situasjon. Barn får med seg dette, selv om de er små. Derfor er det viktig å kunne snakke om det, sier Hanne Espeseth, kommunaldirektør i Ullensaker kommune.

GODT LIKT:  Bjørn Yngvar Haug (40) er en av de antatt døde etter flystyrten. Kameraten Bjørn Bye husker ham som en tvers igjennom god person.  Foto: Forsvaret
GODT LIKT: Bjørn Yngvar Haug (40) er en av de antatt døde etter flystyrten. Kameraten Bjørn Bye husker ham som en tvers igjennom god person. Foto: Forsvaret Vis mer