Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han sonet to år i fengsel for vold mot datteren. Hun fikk 30 år for ikke å ha hindret det

Nå krever aktivister at Tolando Hall blir løslatt.

DØMT TIL FENGSEL:  Tolando Hall ble dømt til 30 års fengsel for å ikke å ha hindret kjæresten i å utøve vold mot barna. Foto: Tolando Hall
DØMT TIL FENGSEL: Tolando Hall ble dømt til 30 års fengsel for å ikke å ha hindret kjæresten i å utøve vold mot barna. Foto: Tolando Hall Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnerettighetsgruppa UltraViolet har iverksatt en underskriftskampanje for å få Tolando Hall (30) løslatt. 30-åringen sitter fengslet i Oklahoma i USA. 

Halls kjæreste ble dømt til to års fengsel for vold mot deres tre måneder gamle datter. Hall ble imidlertid dømt til 30 års fengsel for ikke å ha hindret dette, opplyser UltraViolet på sine nettsider.

Buzzfeed har gått igjennom rettsdokumentene og publisert dem på nettet. De viser at Halls kjæreste, Robert Braxton, sonet to års fengsel for å ha påført babyen ribbeinsbrudd og andre skader i 2004.

- For redd Til tross for at retten ikke fant at Hall hadde utøvd vold mot datteren, fikk hun en 15 ganger så lang fengselsstraff som kjæresten, for ikke å ha beskyttet barna sine. 

I dokumentene kan man lese at Hall tilstår «å ha forårsaket skader på sine to barn ved å la Robert Braxton, faren til mine barn, skade dem alvorlig, og deretter ha vært for redd til å sørge for at de fikk medisinsk behandling umiddelbart»

Tok kvelertak I rettsdokumentene framgår det også at Hall hadde blitt utsatt for vold av kjæresten. Overfor Buzzfeed har hun beskrevet at han tok kvelertak på henne, slo og kastet ting mot henne.

Han skal ha begynt å utøve vold mot henne ganske tidlig i forholdet. I 2004 la merke til at deres 20 måneder gamle sønn hadde et hovent ben, men hun visste ikke hva som hadde skjedd, forteller Hall til Buzzfeed.

Beinet var fortsatt hovent noen dager seinere, og da tok hun med seg gutten på sykehuset. Legene fant at han hadde flere brukne bein i kroppen. De mistenkte at det var et resultat av vold i hjemmet, og da deres tre måneder gamle datter ble undersøkt, fant legene tilsvarende skader på henne. 

Tilsto Begge foreldrene ble arrestert.

Hall var det eneste vitnet mot kjæresten under rettssaken. Men hun hadde ikke sett at han hadde utøvd vold mot barna. Påtalemyndigheten, som egentlig hadde lagt ned påstand om livstid i fengsel for Braxton, ble nervøse for at saken var i ferd med å falle fra hverandre.

De inngikk en avtale med Braxton, hvor han tilsto å ha skadet kun det ene barnet. Han ble dømt til ti år i fengsel, men ble løslatt allerede etter to år.

Deretter forsøkte påtalemyndigheten å bevise at Hall hadde vært voldelig mot barna - uten å lykkes. Hun ble likevel dømt for å ikke ha hindret og dermed «lagt til rette for» at barna kunne bli utsatt for vold.

- Feilgrep Kvinnerettighetsgruppa UltraViolet krever nå at Hall blir løslatt.

- Tolando Hall skal ikke sitte fengslet når mannen som utøvde vold mot henne og barnet er fri, skriver gruppa på nettsiden deres.

- Det er et grusomt feilgrep at rettssystemet altfor ofte straffer personer som har opplevd vold i hjemmet.

Håpet er nå at dommen kan bli omgjort. Hall anket opprinnelig saken, men tapte. En forespørsel om redusert straff ble også avvist. Hun kan i utgangspunktet ikke prøveløslates før i 2030.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media