Han sonet to år i fengsel for vold mot datteren. Hun fikk 30 år for ikke å ha hindret det

Nå krever aktivister at Tolando Hall blir løslatt.

DØMT TIL FENGSEL:  Tolando Hall ble dømt til 30 års fengsel for å ikke å ha hindret kjæresten i å utøve vold mot barna. Foto: Tolando Hall
DØMT TIL FENGSEL: Tolando Hall ble dømt til 30 års fengsel for å ikke å ha hindret kjæresten i å utøve vold mot barna. Foto: Tolando Hall Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kvinnerettighetsgruppa UltraViolet har iverksatt en underskriftskampanje for å få Tolando Hall (30) løslatt. 30-åringen sitter fengslet i Oklahoma i USA. 

Halls kjæreste ble dømt til to års fengsel for vold mot deres tre måneder gamle datter. Hall ble imidlertid dømt til 30 års fengsel for ikke å ha hindret dette, opplyser UltraViolet på sine nettsider.

Buzzfeed har gått igjennom rettsdokumentene og publisert dem på nettet. De viser at Halls kjæreste, Robert Braxton, sonet to års fengsel for å ha påført babyen ribbeinsbrudd og andre skader i 2004.

- For redd Til tross for at retten ikke fant at Hall hadde utøvd vold mot datteren, fikk hun en 15 ganger så lang fengselsstraff som kjæresten, for ikke å ha beskyttet barna sine. 

I dokumentene kan man lese at Hall tilstår «å ha forårsaket skader på sine to barn ved å la Robert Braxton, faren til mine barn, skade dem alvorlig, og deretter ha vært for redd til å sørge for at de fikk medisinsk behandling umiddelbart»

Tok kvelertak I rettsdokumentene framgår det også at Hall hadde blitt utsatt for vold av kjæresten. Overfor Buzzfeed har hun beskrevet at han tok kvelertak på henne, slo og kastet ting mot henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer