- Han spådde terrorangrepene på 9/11

Judas Priest synger om Nostradamus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er tre år siden sist, men i juni slipper heavyrockerne i Judas Priest et nytt album.

Noe av grunnen til den lange ventetida, sier bassist Ian Hill, er «store mengder research».

På dobbeltalbumet «Nostradamus» vier nemlig bandet 14 spor til spåmannen ved samme navn, og Hill sier de ønsker å portrettere mannens liv, samtid og profetier - i det han kaller en «heavyopera».

«Så» 9/11

- Nostradamus spådde Hitler, 11. september, første verdenskrig, Kennedy-drapet…, sier Hill til Dagbladet.no.

- Og man kan ikke benekte at noen av spådommene treffer for godt til at det kan være tilfeldig, forteller bassisten.

Noe av det som blir akkreditert som Nostradamus\' 9/11-«spådom» er følgende:

«Det vil tordne i Gudenes by. To brødre blir revet fra hverandre av kaos. Mens fortet holder stand, så vil den store lederen bukke under. En tredje stor krig vil starte når den store byen brenner».

Hill tror ikke at man på grunnlag av Nostradamus’ «spådommer», som denne, kunne forhindret terrorangrepene.

- Det vanskelige er at det han skrev ikke står svart på hvitt. Det er ikke lett å se at det er et fly som flyr inn i en bygning. De som tror på spådommene er dessverre ikke ansett for å være troverdige, og myndigheter trenger mer håndfaste bevis, sier Hill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Folk lo av oss i Stavanger

I samband med plateslippet legger bandet nå ut på en verdensomspennende turné i sommermånedene, hvor de blant annet opptrer i Bergen og Trondheim.

Hill sier det har vært noen «tilfeller» når de tidligere har besøkt Norge, særlig i vintermånedene.

- Folk lo av oss i Stavanger, sier Hill.

- Vi kjørte av ferja med turnébussen vår, det var masse snø, og vi hadde ikke vinterdekk. Men jeg har hatt det helt fantastisk i Norge, som er et av de vakreste landa jeg har besøkt. Folk er snille og åpne, og maten - særlig sjømaten - er deilig, sier Hill.

- …og jentene?

- Blonde jenter med blå øyne og nydelig figur. Kan det bli bedre?

- Plata må få synke inn

Dobbeltalbumet «Nostradamus» skiller seg en del fra tidligere Judas Priest-utgivelser, og har ifølge gitarist Glenn Tipton gitt dem mulighet til å utforske klassiske og operaaktige dimensjoner de normalt ikke ville gjort.

Til tross for dette så tror Ian Hill at selv de mest hardbarka Priest-fansa, som har fulgt bandet gjennom snart 40 år, vil bli fornøyd med ei skive om en spåmann fra 1500-tallet.

- Jeg håper folk ser plata som den skal være: En heavyopera med ren og uforfalska Judas Priest til grunn. Fans har ingenting å frykte, sier Hill.

- Når folk får hørt det fra start til slutt, så vil det overbevise selv de mest skeptiske. Men siden det kan behøve litt tid før det synker inn, så spiller vi bare to sanger fra skiva på turnekonsertene, sier Hill.