- Han sperret døra for oss

Linda Didriksens kjæreste ville ikke slippe inn broren hennes da han kom på besøk 1. juni 2000 - dagen påtalemyndigheten mener hun ble drept i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): Lindas bror, Kenneth Didriksen, og hans samboer Siw Bøe, mener tiltalte opptrådte påfallende den skjebnesvangre Kristi himmelfartsdagen litt før klokka 16. I går vitnet de to samboerne etter hverandre.

Begge reagerte på at Lindas kjæreste så dem gjennom vinduet og deretter hastet til døra for å komme dem i møte.

- Dette var svært uvanlig. Vanligvis banket vi bare på og gikk inn. Det samme gjorde Linda og kjæresten når de besøkte oss, sa Kenneth Didriksen.

- Pratet hele tida

Siw Bøe var blant Linda Didriksens beste venninner. I går sa hun:

- Han sperret nærmest av døra, sto med ei hand på dørhåndtaket og den andre i dørkarmen. Jeg oppfattet at han ikke ville vi skulle komme inn. I stedet pratet han hele tida og gjentok seg sjøl flere ganger. Kenneth og jeg kom ikke til orde før han var ferdig. Da vi gikk derfra, tenkte jeg at han hadde pratet unormalt mye og fort til ham å være, sa Siw Bøe i retten i går.

Det Lindas kjæreste var så stresset på å formidle i døråpningen, var at denne gangen skulle han rydde og vaske, mens Linda var gått på kiosken for å kjøpe noe godt til dem.

Ved kioskene

Kenneth og Siw bestemte seg for å kjøre og se etter Linda. Hun kunne bare ha gått til Havna gatekjøkken eller Flipper-kiosken, henholdsvis 8 og 17 minutters gange fra hybelleiligheten.

Ved begge salgssteder og langs havnepromenaden mellom stedene, så de såpass godt etter at de mente Linda måtte ha omgått dem.

De dro derfor hjem. En times tid seinere ringte kjæresten og spurte om de hadde sett Linda. Hun var ikke kommet hjem.

Plakat

Hele kvelden og natta var Siw og Kenneth ute og lette. Hver time dro de opp til leiligheten og sjekket.

De hengte opp en lapp på døra også, med en bønn til Linda om å gi livstegn.

I løpet av natta hadde Kenneth irritert seg kraftig over at kjæresten ikke kom tilbake fra Inndyr, fem mil lenger nord, dit han hadde reist for å spille volleyball:

- Om morgenen sendte jeg en tekstmelding og spurte om han ikke burde komme tilbake og lete sammen med oss. Han svarte at han bare skulle fylle bensin først.

Plaget

I ettertid har en rekke momenter plaget Kenneth og Siw i forhold til Lindas kjæreste: I døra 1. juni litt før klokka 16, gikk han i bar overkropp. Han så trøtt og bleik ut, og hadde tydelig nettopp våknet. Det stemmer dårlig med at han og Linda skal ha sovet til kl. 13 denne dagen.Da de var innom leiligheten samme kveld, reagerte Siw på at slippersskoene til Linda sto i gangen. På en rask tur til kiosken burde hun brukt dem. Hun reagerte også på at Lindas mobiltelefon og batteriet lå atskilt på stuebordet. Hun hadde alltid med seg mobiltelefonen når hun gikk ut. Siw reagerte også på at Linda skulle hatt på seg den grå hettejakka, som seinere ble funnet i Skaugvollelva. Hun mente den var for tykk til sommerbruk.

VITNER: Kenneth Didriksen, Lindas bror, og samboeren Siw Bøe møttes gjennom Linda. I går fortalte de retten om hva som skjedde kvelden før og dagen etter at hun forsvant.