Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han spiste seg ned 33,5 kilo

Han føler seg bedre enn noensinne. 33,5 kilo er vekk fra den 1,87 meter høye kroppen. Før veide Thor Jacob Aabelvik 117,5 kilo. Ulykkelig, men bestemt, meldte han seg på Grete Roede-kurs. Fire måneder seinere stopper vekta på 84 små kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler meg såå mye bedre. Jeg føler meg vel i min egen kropp og har fått et overskudd som tidligere manglet. Nå går jeg til jobben - fire kilometer hver vei - og har meldt meg på både sentrumsløpet og halvmaraton, sier en tilfreds Thor Jacob Aabelvik.

Pappaen til Jørgen (4 måneder) og Morten (3) har endelig lært å spise riktig.

- Før spiste jeg det jeg følte for. Jeg fortsatte å spise, til tross for at jeg var mett. Riktig kosthold var noe jeg ikke kjente betydningen av. Nå vet jeg, og den kunnskapen gjør at overvekt tilhører fortida mi, sier han.

Gikk med kona

Til daglig er Thor Jacob Aabelvik juridisk rådgiver i det offentlige. Arbeidskolleger anbefalte ham Grete Roede, og med kona Ellen i ryggen, møtte han opp på en kurskveld.

- Vi var bare to menn av femten deltakere, men det gjorde ingenting. Jeg opplevde det som positivt å bli veid og fulgt opp tett en gang i uka. Kona tilberedte maten i beste Grete Roede-tradisjon og mistet selv ti kilo på den måten, sier Thor Jacob.

Han trodde det var et umulig mål da kursets kroppsanalyse avslørte at hans trivselvekt lå ned mot 90-tallet.

- Jeg hadde en idé om å gå ned ti kilo totalt, men opplevde at slankekuren ikke ga noen sultfornemmelser. I jula spiste jeg som de andre, men i mindre mengder enn hva jeg gjorde i gamle dager. Jeg gikk ned fire kilo likevel, sier Thor Jacob Aabelvik.