Krigen i Syria

- Han spør hvorfor det er så mange luftangrep og begynner å gråte. Han sier til og med: «Jeg vil dø»

Angrer på at de forlot hjemmet i Aleppo. 

FORTVILET: De flyktet fra krigsherjede Aleppo til en usikker framtid. Traumatisert og uten noen eiendeler, sitter de fanget i en flyktningeleir i Syria. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Store deler av den opprørskontrollerte Idlib-provinsen i Syria, rundt en times kjøretur fra Aleppo, ligger i ruiner.Det er innført en våpenhvile som omfatter regjeringsstyrkene og mange opprørere, men de ytterliggående islamistgruppene IS og Jabhat Fateh al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten, er ikke omfattet av denne.CNN har besøkt utkanten av Idlib og snakket med mennesker som lever i områder styrt av opprørsgrupper.

- Bombet på tre minutter

En ny flyktningeleir er satt opp i Idlib-provinsen, nær grensen mot Tyrkia. De fleste av flyktningene som er i leiren har kommet fra den krigsherjede byen Aleppo.

Umm Bilal og familien hennes er blant de som ble evakuert fra den opprørskontrollerte byen Øst-Aleppo i desember, etter måneder med konstant bombing.

- Vi ble jaget fra byen, og det var ikke noe igjen av huset vi bodde i. Hele nabolaget vårt ble bombet på tre minutter, sier Bilal til CNN.

Tv-kanalen skriver at sjåføren deres forteller at fly nettopp har bombet området .

- Han ønsker å dø

For syv måneder siden ble mannen hennes drept i et bombeangrep på et marked i byen. Ved siden av henne i flyktningeleiren står sønnen på sju år, som også bærer navnet Bilal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer