SNAKKET MED EKTEMANNEN: Sigve Schelbred bor like ved familieboligen til Agnes Elisabeth Müller og ektemannen. Han kjører den lokale skolebussen, hvor Agnes skal ha vært passasjer opptil flere ganger i uka. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SNAKKET MED EKTEMANNEN: Sigve Schelbred bor like ved familieboligen til Agnes Elisabeth Müller og ektemannen. Han kjører den lokale skolebussen, hvor Agnes skal ha vært passasjer opptil flere ganger i uka. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

«Han spurte meg om jeg hadde hørt at kona hans var savnet»

Naboen til Agnes (36) møtte ektemannen like før han ble siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORSAND/STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Naboene i den idylliske bygda Kleppa i Forsand kommune er fra seg, etter at ektemannen (34) til savnede Agnes Elisabeth Müller (36) ble siktet for drap.

- Vi går rundt i en boble og tenker og prøver å finne ut hva som har skjedd. Det er så forferdelig, særlig siden det er barn involvert, sier en av parets nærmeste naboer, Sigve Schelbred, til Dagbladet.

- Følte seg låst Skolebussjåføren og bonden er en av de nærmeste naboene til ekteparet. Han kjente godt til de to, og snakket med Agnes senest en uke før det ble satt igang en stor leteaksjon etter henne.

- Hun pleide å sitte på i bussen da hun jobbet i Stavanger. Hun har jo ikke førerkort, så hun sa hun følte seg litt «låst» her oppe, sier Schelbred når Dagbladet møter ham hjemme på gården.

I går saumfarte krimteknikere huset der ekteparet bor med sine to barn på åtte og ti år.

De prøver å sikre seg spor etter noe som kan føre til et svar på hvor det er blitt av tobarnsmoren, som sist ble sett ved fergeleiet i Oanes 16. april. Tre dager seinere ble hun meldt savnet av ektemannen.

- Han spurte om jeg visste Politiet sier nå at de mener Müller er drept. Ektemannen er siktet for forsettelig drap, men nekter all straffskyld.

Schelbred sier han aldri merket noe spesielt hos naboene, men sier han fikk en vond følelse da ektemannen selv fortalte at Agnes var borte.

- Jeg var oppe hos dem for å fortelle at sauene mine gikk løs, og da spurte han meg om jeg hadde hørt at hun var savnet. Han fortalte at det var over alt på nyhetene, sier Schelbred.

- Jeg tenkte mitt. Jeg skjønte ikke hvorfor han skulle ha kjørt henne til kaia, hvor skulle hun reise? spør han. - Det luktet svidd - og det gjør det også av den meldingen som skal ha vært sendt fra Agnes' Facebook-konto, sier han.

Meldingen naboen refererer til, er fra samme dag som Müller antakelig forsvant. Da var det nemlig skrevet to meldinger med Facebook-kontoen hennes til ektemannen.

«Elster deg» står det klokka 10.45. Klokka 10.46 korrigeres meldingen: «eg mener elsker».

Politiet sier de gransker elektroniske spor, men vil ikke svare på om de mener det er Agnes Elisabeth Müller som selv har sendt meldingene.

- En gjennomgang av mulige elektroniske spor er en viktig del av etterforskningsarbeidet, men vi går ikke i detalj om hvilke vurderinger som er gjort utover dette, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

- Håper på fred Ektemannen nekter straffskyld, og framstilles for varetekt i Jæren tingrett i dag. Naboene håper at saken blir oppklart rask.

- Jeg håper alle kan få fred, sier Schelbred, som har hatt besøk av flere bekymrede naboer de siste dagene, til Dagbladet.

SATT PÅ: Agnes er ofte passasjer i skolebussen til nabo Sigve Schelbred. Foto: Endre Vellene
SATT PÅ: Agnes er ofte passasjer i skolebussen til nabo Sigve Schelbred. Foto: Endre Vellene Vis mer

- Uansett hva som har skjedd. Det er så vondt når det er barn innvolvert, sier bonden og sjåføren, som beskriver Müller som en blid og hyggelig nabo som var opptatt av barna sine.

Tobarnsmoren er fortsatt savnet, og søket etter henne pågår fortsatt for fullt.

- Det er veldig utfordrende at vi ikke vet hvor Agnes er. Vi jobber bredt med å forsøke å finne henne, sier påtaleansvarlig Kjersti Nord-Varhaug.

Det er søkt etter Müller både på land og i vann, og med helikopter. Det søkes fortsatt.

- Skulle separeres Ifølge kilder Aftenbladet har snakket med, var ekteskapet i ferd med å ende i separasjon, hvorpå Agnes etter planen skulle flytte tilbake til Tyskland, hvor hun er fra.

Siktede er også fra Tyskland, og ifølge avisa skal det ha blitt foretatt en meglertakst på ekteparets eiendom på Eikeland i Espedalen.

- Omstendighetene rundt forholdet mellom de to er selvfølgelig noe vi etterforsker, men det vil jeg ikke gå noe nærmere inn på, sa Nord-Varhaug til Dagbladet om påstandene.

UNDERSØKER: Politiet og krimteknikere jobber med å lete etter spor etter den savnede tobarnsmoren i familiehjemmet Kleppavegen i Rogaland. Foto Jacques Hvistendahl
UNDERSØKER: Politiet og krimteknikere jobber med å lete etter spor etter den savnede tobarnsmoren i familiehjemmet Kleppavegen i Rogaland. Foto Jacques Hvistendahl Vis mer

Mannens forsvarer Ørjan Eskeland vil ikke kommentere innholdet av den siktedes forklaring, men sier han står fast ved at han ikke har tatt livet av kona.

- Han står fast ved at han ikke har gjort dette, og er kjenner ikke straffeskyld, sier Eskeland. Ifølge Eskeland har 34-åringen det tungt etter siktelsen. Han ønsker likevel å samarbeide med politiet.

- LEIT: Jeg håper alle kan få fred, sier Schelbred til Dagbladet. Foto: Endre Vellene
- LEIT: Jeg håper alle kan få fred, sier Schelbred til Dagbladet. Foto: Endre Vellene Vis mer