Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han stakk seg med kniv da politiet kom

Vitne forteller om dramatisk pågripelse av drapssiktet (21) i Kristiansand.

DRAMATISK: Blod på stedet der 21-åringen ble pågrepet vitner om dramatikkenpå Vige i Kristiansand i natt. Foto: PER FLÅTHE
DRAMATISK: Blod på stedet der 21-åringen ble pågrepet vitner om dramatikkenpå Vige i Kristiansand i natt. Foto: PER FLÅTHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Pågripelsen av mannen som er siktet for drapet på en 20 år gammel kvinne i Kristiansand, ble svært dramatisk.

- Lagt kontant i bakken Politimannskapene som rykket ut i natt fikk bevæpningsordre da det ble klart hva som hadde skjedd i leiligheten til 21-åringen. Det skjedde klokka 03.05, da venner av siktede som befant seg i leiligheten ringte 113.

Politiet fikk raskt informasjon om den antatte gjerningsmannen, og en drøy time etter kvinnen ble funnet død, fant de bevæpnede mannskapene 21-åringen på Vige i Kristiansand, rundt to kilometer fra åstedet. En slektning av mannen er etter det Dagbladet forstår bosatt i nærheten.

Dagbladet har vært i kontakt med en nabo som i natt ble vitne til dramatikken utenfor.

- Mannen stakk seg selv med kniv da politiet skulle pågripe ham, sier vitnet til Dagbladet.

- Hvor han stakk seg, så jeg ikke. Men politiet siktet på ham med skytevåpen før han ble lagt kontant i bakken, sier vitnet.

Vitnet så pågripelsen, som fant sted i 04-tida, fra vinduet sitt.

- Mindre alvorlig Den siktede 21-åringen lå i ettermiddag på Sørlandet sykehus, men er ikke alvorlig skadd.

- Skadene han påførte seg selv ser mindre alvorlig ut enn først antatt, opplyser politistasjonssjef Ole Hortemo ved Agder politidistrikt.

Politiet ville i ettermiddag ikke kommentere om 21-åringen var truende overfor politiet.

- I situasjonen der bevæpnet politi kom for å hente ham, forsøkte han å skade seg selv. Vi har ennå ikke fått alle rapporter fra mannskapene som var ute, så jeg kan derfor ikke si så mye mer, sier  Hortemo til Dagbladet.

Det er ikke kjent om kniven 21-åringen hadde på seg også er drapsvåpenet.

- Uforståelig Dagbladet snakket tidligere i dag med en representant for familien til den drapssiktede 21-åringen. Han sier familien er rystet over det som har skjedd.

- Vi er overrasket og forstår det ikke. Vi forstår ikke hvorfor dette har skjedd. Det er forferdelig og trist det hele, sier mannen.

- Kjente hverandre 20-åringen som ble drept skal ha vært på besøk i 21-åringens leilighet da drapet skjedde. Politiet ville i ettermiddag ikke kommentere hvilken relasjon den drepte 20-åringen og gjerningsmannens hadde.

- Offer og gjerningsmann har kjent hverandre i noe tid, det er det vi kan bekrefte, sier Hortemo.

Det skal ha vært flere personer tilstede i leiligheten da kvinnen ble angrepet, men det er uklart om noen var vitne til selve drapet.

- Vi har avhørt flere personer, men vi vil foreløpig ikke kommentere hva som har skjedd i leiligheten. Men vi ser på dette som et drap uten så mange løse tråder. Vi leter ikke etter noen involverte utover siktede, sier politistasjonssjefen.

DREPT: Det 20 år gamle drapsofferet lå død i 21-åringens leilighet. Foto: SCANPIX
DREPT: Det 20 år gamle drapsofferet lå død i 21-åringens leilighet. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling