VINSAMLER: Francois Audouze har en av verdens største og dyreste vinsamlinger - og en helt egen måte å åpne gamle viner på. Her viser han sin unike teknikk. Video: Nina Hansen og Torgeir Krokfjord / Dagbladet Vis mer

Han står bak de superrikes elleville middagsluksus

Hvis verdens beste restauranter ikke er bra nok, kontakter du François Audouze (75). I verdens heftigste selskap koster middagen 80 000 kroner

Har du allerede abonnement?   Logg inn

PARIS (Dagbladet): Det begynner med en e-post. Den sender oss til en adresse vi ikke har lov til å skrive her.

- Dette er ikke adressen til kjelleren min, står det.

- Så ikke ring på ringeklokka eller bank på døra. Ring meg i stedet. I løpet av under to minutter vil jeg komme og møte dere for å gå videre dit vi skal. Ingen bilder skal tas ute på gata, utenfor huset eller i nærheten av bygningen. Det er bare tillatt med fotografering innendørs. Ute på gata skal vi ikke snakke sammen, utover å hilse og si hei. Hvis dere har med bagasje må denne være diskret pakket, slik at ingen ser at dere har med fotoutstyr.

Vi ankommer, ringer og titter rundt i det som er et rolig bolig- og industriområde utenfor Paris. Gående rundt et hjørne kommer en smørblid François Audouze (75). Han håndhilser og vinker oss med seg. Men i tråd med sine egne retningslinjer, sier han ikke ett ord om hva vi har i vente.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn