Han startet en debatt om flyetikette med knærne

Er det greit å lene setet tilbake under flyreisen? James Beach (48) forteller hva som skjedde under turen der han ble kastet av flyet etter setekrangel.

BENPLASSFORKJEMPER: Forretningsmannen James Beach (48) ble kastet av flyet mellom Newark og Denver 24. august, etter en krangel med kvinnen i setet foran om benplassen. Beach hadde brukt innretningen «Knee Defender», som hindrer personen foran i å lene setet tilbake. Foto: AP Photo/Brennan Linsley
BENPLASSFORKJEMPER: Forretningsmannen James Beach (48) ble kastet av flyet mellom Newark og Denver 24. august, etter en krangel med kvinnen i setet foran om benplassen. Beach hadde brukt innretningen «Knee Defender», som hindrer personen foran i å lene setet tilbake. Foto: AP Photo/Brennan LinsleyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James Beach (48) ble kastet av flyet mellom Newark og Denver 24. august etter krangel med den kvinnelige passasjeren i setet foran. Det satte i gang en debatt om flyetikette som siden har gått verden rundt.

Beach brukte en innretning med navnet «Knee Defender», for å hindre kvinnen i setet foran i å lene setet bakover. Innretningen klipses på det nedfellbare bordet i seteryggen foran, og blokkerer muligheten for å legge setet ned.

Det endte med en heftig krangel med kvinnen i flysetet foran. Flyet valgte å gå ned i Chicago, for å kaste av de to kranglefantene.

Nå har Beach selv tatt kontakt med Associated Press for å kaste lys over hva som hendte under den famøse flyturen.

- Jeg skammer meg over det som har skjedd. Jeg burde håndtert det bedre, sier Beach til AP.

Julegave Beach, forteller at han fikk «Knee Defender» til jul av kona si for noen år siden.

- Jeg bruker den kanskje en tredjedel av gangene. Vanligvis forsøker personen foran å lene setet et par ganger, og så lar de det være, sier han til AP.

Han pleier ikke å si fra til passasjerene foran at han har blokkert setene deres.

- Jeg lar dem heller tro at setet er ødelagt enn å starte en krangel, sier han.

Han hevder at han selv aldri lener setet bakover under flyvninger.

- Det er litt uhøflig, er det ikke?

Det kokte over 24 august var Beach på vei hjem fra forretningsreise i Moskva. Det var under reisens siste etappe, mellom Newark og Denver, at knebeskytteren, som hadde gitt ham sårt tiltrengt benplass de siste årene, fikk ham kastet av flyet.

Når kabinpersonalet gikk igjennom flyet for å servere drikkevarer, gjorde kvinnen i setet foran Beach dem oppmerksomme på at setet var ødelagt.

Da fortalte Beach dem om «Knee Defender».

Flypersonalet ba beach om å fjerne innretningen, noe han hevder at han gjorde.

- Så snart jeg hadde fjernet den, smalt hun setet tilbake med full styrke. Laptopen min havnet rett i fanget mitt, sier Beach.

Beach klaget, og sa at han ikke kunne jobbe under de forholdene, men flyverten sa at kvinnen hadde rett til å lene setet tilbake.

Til slutt kokte det over for Beach. Han dyttet kvinnens sete forover og satte knebeskytteren på plass,.

Da reiste kvinnen seg og kastet et glass brus over ham.

- Det var sjokkerende. Jeg sa «jeg håper du har med deg sjekkheftet, for du kastet akkurat brus over laptopen min».

- Dødsens stille Flypersonalet grep inn, og flyttet kvinnen til et annet sete.

Beach sier at han sa mange ting «han ikke skulle ha sagt» til flyverten. Han ble likevel forbløffet da han fikk vite at flyet valgte å gå ned i Chicago for å kaste ut de to kamphanene.

- Det var dødsens stille på flyet resten av turen. Ingen sa et ord, sier Beech.

Beech og kvinnen ble eskortert av flyet i Chicago. Ingen av dem ble bøtelagt etter episoden.

Flere krangler Salget av «Knee Defender» har eksplodert etter den internasjonale omtalen av flysetekrangelen i august. I USA er det ikke tillatt å bruke innretningen på fly, men selve gjenstanden er ikke ulovlig å selge eller inneha.

Og benplassbeskytteren er fortsatt en kime til konflikt: Etter episoden 24. august har ytterlige to fly måttet foreta ikke-planlagte landinger som følge av krangel mellom kneplassforkjempere og setelenere.