FASADETYV: Stockholms-politiet jakter en «smidig» fasadeklatrer som antas å stå bak 28 innbrudd, blant annet her i bydelen Vasastan. Foto: Calle Lidström / Expressen
FASADETYV: Stockholms-politiet jakter en «smidig» fasadeklatrer som antas å stå bak 28 innbrudd, blant annet her i bydelen Vasastan. Foto: Calle Lidström / ExpressenVis mer

- Han sto i senga da kvinnen kom ut av dusjen

Stockholmspolitiet jakter fasadeklatrer som antas å stå bak minst 28 innbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen, beskrevet som smidig, har elleve ganger blitt observert av ofrene, gjerne i form av «en hånd som kommer inn gjennom vinduet».

Ved ett kom en kvinne ut av dusjen og oppdaget mannen stående i senga. Da hun skrek hoppet han ned på gulvet og ut vinduet. Byttet, som ikke er nærmere beskrevet, oppgis å være verdt flere tusen kroner.

- Han var veldig smidig da han hoppet ned fra balkongen, sier kriminalinspektør Björn Wiberg ved Stockholms-politiet til Expressen.se.

Han etterforsker totalt 28 liknende innbrudd på eksklusive adresser i bydelene Östermalm, Vasastan, Kungsholmen og Södermalm i den svenske hovedstaden. Felles for de fleste er at det har vært leiligheter i første eller andre etasje, med åpne vinduer eller verandadører.

Ved flere tilfeller har han benyttet seg av takutspring eller søppelkanner for å klatre inn i leiligheter, på jakt etter alt som er «verdifullt og bærbart». Dette inkluderer smykker, lommebøker, datamaskiner og kameraer.

Mannen beskrives som mørkkledd, mellom 170 og 180 centimeter og med sydeuropeisk utseende. Ett vitne, som skal ha snakket med ham, sier han prater engelsk med kraftig russisk eller finsk aksent.