- Han sto og kikket inn

Sara Aase Hvalryg (18) forteller at hun ikke lenger føler seg trygg hjemme etter den ekle opplevelsen.

INNTRENGER: Natt til mandag våknet 18 år gamle Sara Aase Hvalryg brått til et mareritt. I døråpninga til rommet hennes sto en mann. Video: Privat Vis mer
Publisert

Da 18 år gamle Sara Aase Hvalryg fra Karmøy våknet av en lyd natt til mandag, fikk hun seg en ubehagelig overraskelse. Utenfor soverommet hennes sto det en ukjent person og tittet inn gjennom døråpningen.

- Jeg må ha hørt en lyd, for jeg våknet veldig brått. Jeg snudde meg ganske fort mot døra, og da så jeg at det var en høy og tynn person i døråpningen som kikket inn, forteller hun.

Det var Karmøynytt som først omtalte saken.

Fanget på kamera

Hvalryg forteller at da mannen innså at han var oppdaget, lukket han døra på gløtt og lista seg forsiktig ut. Hun kunne høre han liste seg opp trappene.

- Jeg fikk ikke sove etterpå. Jeg var i sjokk og klarte ikke å bevege meg. Jeg var livredd.

18-åringen lå våken helt til morgenen etter. Da hun hørte at foreldrene hadde stått opp, fortalte hun dem om den ubehagelige hendelsen.

REDD: Hvalryg føler seg ikke lenger trygg hjemme. Foto: Privat
REDD: Hvalryg føler seg ikke lenger trygg hjemme. Foto: Privat Vis mer

- Vi trodde først det var en drøm, og at det ikke var ekte. Men samtidig så begynte jeg jo å tenke. Døra var jo åpen og jeg pleier aldri å sove med døra åpen. Det må ha vært ekte, forteller 18-åringen.

- Heldigvis har vi et overvåkningskamera nede over rommet mitt, fordi pappa har en klokkebedrift der nede.

Når Hvalryg og faren ser gjennom video fra overvåkningskameraet, får de sjokk. Det var ingen drøm.

- Det ble tatt opp video som viser at mannen var der i over to timer. Fra cirka klokka 02 til litt over klokka 04. Han går inn og ut av badet og rommet mitt.

Familien forteller at det ikke virker som inntrengeren har stjålet noe fra dem. På et tidspunkt ser det ut som at mannen tar opp en mobiltelefon for å angivelig ta bilde av av 18-åringen.

- Jeg tror ikke dette var et innbrudd for å stjele, sier Hvalryg.

FERSKA: Da mannen ble oppdaget listet han seg ut. Foto: Overvåkningskamera / Privat
FERSKA: Da mannen ble oppdaget listet han seg ut. Foto: Overvåkningskamera / Privat Vis mer

- Har skapt stor frykt

Det er ikke sikkert hvordan mannen kom seg inn i boligen, og det er heller ingen tegn på innbrudd.

- Vi har to inngangsdører, en kjellerdør og en hoveddør. Men kjellerdøra har overvåkning så vi vet at han ikke kom gjennom der, forteller Hvalryg.

Familien tror derfor at mannen har kommet seg inn gjennom hoveddøra.

- Hoveddøra har jo kodelås, men politiet har sagt at folk kan komme seg inn hvis de virkelig vil.

INNBRUDD: En familie i Jessheim fikk natt 2. mai en ubehagelig opplevelse. Mens de lå og sov tok to innbruddstyver seg inn i hjemmet deres. Det hele ble fanget på familiens overvåkningskameraer. Video: Privat Vis mer

Hvalryg har fått masse meldinger fra venner og kjente etter den ekle opplevelsen. Hun forteller at hun har fått meldinger av andre personer i nærområdet som har hatt innbrudd hjemme.

- Hvordan går det med deg nå?

- Det har vært veldig ekkelt. Jeg føler meg ikke trygg hjemme, noe som er veldig trist, for det er jo der man skal føle seg trygg. Det går ikke bare utover meg, men også alle rundt oss. Det har skapt stor frykt, forteller hun.

Familien valgte å anmelde hendelsen.

- Politiet har sagt et det en alvorlig sak og at de tar det seriøst, men det er vanskelig når vi vet så lite og har så lite å gå ut ifra, forteller Hvalryg.

Karmøynytt opplyser at de har vært i kontakt med politiet, som kan fortelle at de har opprettet sak, foretatt avhør og sikret videobevis av hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer