- Han sto og tittet ned over skrenten

Mekkekompisen til Sigrid-tiltalte (38) sier han stusset over at han tittet ned mot området Sigrid ble funnet.

VITNER: Den tidligere drapssiktede 65-åringen vitner i Sigrid-rettssaken i dag. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VITNER: Den tidligere drapssiktede 65-åringen vitner i Sigrid-rettssaken i dag. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som tidligere var siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne vitner i dag i rettssaken mot 38-åringen som er tiltalt for drapet på 16-åringen i fjor.

Politiet frafalt siktelsen mot 65-åringen etter bevisets stilling. Mannen er trolig den som var mest sammen med tiltalte rundt forsvinningen i fjor og de to ble pågrepet samtidig på Kolbotn 3. september. Det er han som eier og leier de forskjellige åstedene i saken, som låven på Bryn og verkstedet på Kolbotn.

I retten fortalte han at han har kjent tiltalte i 15 år.

- Vi var mekkekamerater, sa han i retten.

Campingvogna 65-åringen er politiets viktigste vitne og får svært detaljerte spørsmål om den såkalte låven, lagerbygningen der Sigrid Giskegjerde Schjetne skal ha blitt bortført til og drept.

Han sier han sist gang var i campingvogna inne i hallen senest i 2011 en gang. Han fortalte at campingvogna egentlig skulle bli brukt som kontor, men det ble ikke noe av. Og 38-åringen er eneste bortsett fra ham selv som har hatt tilgang til vogna, ifølge ham selv.

- Det var bare han som bodde der, sa 65-åringen.

Han fikk detaljerte spørsmål om nøkler til lagerhallen, hvor mange sett det er og hvem som har hatt de til hvilken tid. Han sa han ble overrasket da han hørte at 38-åringen forklarte at han forsøkte å "fiffe" opp campingvogna.

- Nei, han har ikke sagt noe om det. Det er jo litt rart å begynne å pusse opp i vogna, uten å si fra, sa 65-åringen i retten.

Stusset Han sier han var så vidt innenfor lagerhallen en gang i august i fjor, altså etter at 16-åringen var savnet. Åstedet for drapet skal ha vært inne i campingvogna som nesten ligger 60 meter inn i hallen.

Videre fikk 65-åringen spørsmål om hva de gjorde ute på Kolbotn. Han forklarte at de mekket biler sammen. Nedenfor en skrent ved verkstedet ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet drept 3. september i fjor. 65-åringen sa i retten at han stusset over at tiltalte sto og kikket ned skrenten nedenfor verkstedet.

- Jeg trodde kanskje han så på noen som gikk på stien nedenfor, men jeg tenker i dag at det kan ha vært andre grunner, sa han.

I avhør har han tidfestet dette til å være dagen før pågripelsen og dagene før.

Dagbladet følger 65-åringens forklaring i Oslo tingrett i Nyhetsstudio.