Nobels Fredspris

- Han sto på operasjonsstua, og hørte plutselig folk rope utenfor

Denis Mukweges søster i Trondheim feirer tildelingen av Fredsprisen.

I TRONDHEIM: Fredsprisvinner Denis Mukwege (63) har flere ganger vært i Trondheim og besøkt søsteren Fiffi Mukwege Namugunga (48). Foto: Hilde Wormdahl
I TRONDHEIM: Fredsprisvinner Denis Mukwege (63) har flere ganger vært i Trondheim og besøkt søsteren Fiffi Mukwege Namugunga (48). Foto: Hilde Wormdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er utrolig gøy. Toppers! Dette har jeg håpet på så lenge at jeg ikke lenger trodde det skulle skje - og så kom det, sier Fiffi Mukwege Namugunga (48) til Dagbladet.

48-åringen er søster av den kongolesiske legen Denis Mukwege (63), som i dag ble tildelt Nobels fredspris sammen med irakiske Nadia Murad (25). De to får prisen for sin innsats for å hjelpe kvinner utsatt for seksualisert vold i krig og konflikter.

Sto på operasjonsstua

Fiffi har i en årrekke bodd i Trondheim. Det var Adresseavisen som overbrakte nyheten om pristildelingen i formiddag, mens hun var på jobb i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

- Jeg så ikke på nyhetene, men så ringte Adressa, forteller hun.

Hun har ringt og snakket med broren i Kongo om tildelingen - han var like overrasket som henne.

- Han sto på operasjonsstua, og hørte plutselig folk rope utenfor. Han er gledelig overrasket, sier Fiffi, som også er mor til Tromsø-spissen Mushaga Bakenga (26).

- Utrolig viktig

Denis Mukwege driver Panzi-sykehuset i østlige Kongo. Sykehuset behandler kvinner og jenter utsatt for seksualisert vold, i all hovedsak som følge av den brutale borgerkrigen i landet. Kirkens Nødhjelps fungerende generalsekretær Lisa Sivertsen opplyste tidligere i dag at sykehuset siden 1999 har tatt imot 50 000 pasienter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer