Han styrer sjappa på «verdens beste restaurant»

Topper rykende fersk liste.

KOKKETOPP: Mannen bak suksessrestauranten, som i fjor tok andreplassen bak El Cellar de Can Roca, heter Massimo Bottura, og han sikrer med det Italias første topplassering i kåringa. Her er han avbildet med Charlotte Casiraghi, den fjerde i Monacos tronrekkefølge, under moteuka i Milano i fjor. Foto: NTB Scanpix
KOKKETOPP: Mannen bak suksessrestauranten, som i fjor tok andreplassen bak El Cellar de Can Roca, heter Massimo Bottura, og han sikrer med det Italias første topplassering i kåringa. Her er han avbildet med Charlotte Casiraghi, den fjerde i Monacos tronrekkefølge, under moteuka i Milano i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I natt ble den årlige lista over verdens 100 beste restauranter offentliggjort i New York, og på toppen av lista troner den italienske restauranten Osteria Francescana som ligger i Modena.

Mannen bak suksessrestauranten, som i fjor tok andreplassen bak El Cellar de Can Roca, heter Massimo Bottura, og han sikrer med det Italias første topplassering i kåringa.

Bloomberg skriver at lista settes sammen av nesten 1000 personer med god kjennskap til industrien - både kokker, restauranteiere, matskribenter og «feinschmeckere» fra hele kloden.

På de påfølgende plassene kom El Cellar de Can Roca (Girona), Eleven Madison Park (New York), Central (Lima) og Noma, (København).

«Makronenes Keiser»

I tillegg til den prestisjetunge lista, ble det også delt ut en rekke separate priser.

«Den» i Tokyo fikk en utmerkelse som beste nykommer, og en restaurant som kommer til å utmerke seg ytterligere i årene som kommer.

Den verdenskjente konditoren Pierre Hermé, ifølge Bloomberg kjent som «Makronenes Keiser» og «Bakverkets Picasso», fikk en påskjønnelse for sitt arbeid, og Dominique Crenn, som styrer kjøkkenet på «Atelier Crenn» i San Francisco, vant prisen som beste kvinnelige kokk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer