- Han svarer ikke på telefonen

Ray Rosario frykter slektning var i bygget som eksploderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Ray Rosario bor få kvartaler unna bygningen i bydelen Harlem i New York. Han våknet av smellet fra eksplosjonen. Han og kjæresten løp ned på gata og så knust glass og tung røyk.

- Det var fryktelig skremmende og forvirrende, sier Rosario til Dagbladet.

To personer er bekreftet døde, og minst 16 skadd i Harlem i New York til det som beskrives som en eksplosjon i en bygning. To bygninger har kollapset i kvartalet.

Brannvesenet i New York opplyser at de fikk den første meldingen klokka 9.31 lokal tid i morges (15.31 norsk tid).

Svarer ikke Roy Rosario oppdaget han at han har en slektning i bygget hvor eksplosjonen skjedde, og nå er han kommet til stedet for å lete etter ham og frykter han er fanget inne i bygget.

- Han svarer ikke på telefonen. Vi er fryktelig fortvilet og opprørte. Dette er grusomt, forteller han.

Han håper inderlig på gode nyheter.

- Ingen forteller oss noenting. Alt vi kan gjøre er å vente, sier Rosario.

Kjente gasslukt Carmen Vargas-Rosa som driver den spanske kirka i første etasje, sier at hun ikke får kontakt med fire personer som bodde i bygget.

- Jeg kjente gasslukt ved en butikk på hjørnet i går kveld. Jeg ga beskjed til eieren av butikken, og han sa han skulle sjekke det, forteller hun.

FRYKTER SLEKTNING VAR I BYGGET:  Ray Rosario frykter at han har en slektning som er fanget inne i bygningen som eksploderte i East Harlem. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
FRYKTER SLEKTNING VAR I BYGGET: Ray Rosario frykter at han har en slektning som er fanget inne i bygningen som eksploderte i East Harlem. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer

Vargas-Rosa håper nå at hennes fire leietakere er kommet seg ut i tide.  

- En av dem hadde fri fra jobben, så det er sannsynlig at hun var i bygget. Det er også en mor med en syk sønn, så dersom de ikke var på sykehuset så kan de ha vært i bygget, sier Vargas-Rosa til TV-kanalen CBS.

- De to siste er en ung mann og hans kone som pleier å gå seint på skolen, sier Vargas-Rosa.

Bombeeksperter har rykket ut til stedet. Ifølge TV-kanalen ABC er FBI på plass på stedet, men det skal ikke være noe som tyder på at noe kriminelt ligger bak.

Togtrafikken til og fra knutepunktet Grand Central ble innstilt inntil videre, melder CBS.

VITNER:  Jasmine Ramirez (t.v) og Jaden Virgel ble vitner til eksplosjonen i East Harlem. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale
VITNER: Jasmine Ramirez (t.v) og Jaden Virgel ble vitner til eksplosjonen i East Harlem. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale Vis mer