- Han sviktet aldri

Han har hjulpet flere tusen rusmisbrukere tilbake til livet. I går tok de farvel med sin redningsmann, Evangeliesenterets grunnlegger Ludvig Karlsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ludvig Karlsen var et stort menneske. Han har stått i spissen for et arbeid av uvanlig stor samfunnsmessig betydning. Det er mange som sørger i dag, både på Plata og ved Eika ved Akerselva her i Oslo og andre oppholdssteder for vanskeligstilte, sa statsminister Kjell Magne Bondevik ved Ludvig Karlsens båre.

Bondevik har selv kjent Karlsen i tjue år, og hedret ham for hans hjertevarme og omsorg for de svakeste.

Ludvig Karlsen døde forrige søndag av hjertesvikt, 68 år gammel. I går ble han bisatt fra Trefoldighetskirken i Oslo. Allerede en time før seremonien var det kø for å komme inn i kirka.

Ga aldri opp

- Du ga aldri opp dem som banket på døra di. Du lærte oss så mye, Ludvig, men du lærte oss mest å elske, på tross av alt. Det vil fortsattgro i dine spor, sa Maria Aldersjøen, styreformann i Evangeliesenteret.

- Du hadde alltid et hjerte for dem som ikke fikk det til. Selv om hjertet ditt var utslitt, ville du ikke gi deg, sa Lise Karlsen ved sin manns båre.

Sammen med den nærmeste familien tente hun lys og la ned et stort, rødt rosehjerte på kisten som en siste hilsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer