- Han sviktet aldri

Han har hjulpet flere tusen rusmisbrukere tilbake til livet. I går tok de farvel med sin redningsmann, Evangeliesenterets grunnlegger Ludvig Karlsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ludvig Karlsen var et stort menneske. Han har stått i spissen for et arbeid av uvanlig stor samfunnsmessig betydning. Det er mange som sørger i dag, både på Plata og ved Eika ved Akerselva her i Oslo og andre oppholdssteder for vanskeligstilte, sa statsminister Kjell Magne Bondevik ved Ludvig Karlsens båre.

Bondevik har selv kjent Karlsen i tjue år, og hedret ham for hans hjertevarme og omsorg for de svakeste.

Ludvig Karlsen døde forrige søndag av hjertesvikt, 68 år gammel. I går ble han bisatt fra Trefoldighetskirken i Oslo. Allerede en time før seremonien var det kø for å komme inn i kirka.

Ga aldri opp

- Du ga aldri opp dem som banket på døra di. Du lærte oss så mye, Ludvig, men du lærte oss mest å elske, på tross av alt. Det vil fortsattgro i dine spor, sa Maria Aldersjøen, styreformann i Evangeliesenteret.

- Du hadde alltid et hjerte for dem som ikke fikk det til. Selv om hjertet ditt var utslitt, ville du ikke gi deg, sa Lise Karlsen ved sin manns båre.

Sammen med den nærmeste familien tente hun lys og la ned et stort, rødt rosehjerte på kisten som en siste hilsen.

David Østby fra Pinsebevegelsen forrettet i bisettelsen, som ble bekostet av staten. Flere representanter fra det offentlige Norge var til stede.

Mange tusen

Ludvig Karlsen og hans kone Lise startet det første Evangeliesenteret i 1983. Begge har selv vært rusmisbrukere. Etter at de ble rusfrie brukte de alle sine ressurser på kristent arbeid for andre i samme situasjon. I dag driver Evangeliesenteret blant annet med rehabilitering, bibelskole, førstehjelpsstasjon, ettervern og suppebuss.

I 1997 mottok Ludvig Karlsen Kongens fortjenstmedalje i gull. Han er den første og hittil eneste tidligere straffedømte person som har fått denne utmerkelsen.

SØRGET SAMMEN: Mange ville kondolere og sørge sammen med Ludvig Karlsens kone Lise (til venstre) og resten av den nærmeste familien.