BESLAG: Politiet har gjort flere beslag i huset til 29-åringen, og mener nå at han ikke lenger trenger å sitte i varetekt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
BESLAG: Politiet har gjort flere beslag i huset til 29-åringen, og mener nå at han ikke lenger trenger å sitte i varetekt. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

- Han synes det er ille at han er siktet

Dødsdopsiktet Larvik-mann (29) løslatt fra varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvareren til den 29-årige Larvik-mannen som er siktet i dødsdopsaken i Telemark bekrefter at mannen er løslatt fra varetekt. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

- Han fikk 14 dagers varetekt, men politiet har allerede nå avklart hans posisjon i saken og løslatt ham. Han er selvfølgelig lettet over det, sier advokat Ole A. Rasmussen til Dagbladet.

- Hvordan har han det?

- Han er fornøyd med at han er løslatt, men synes det er ille at han er siktet. Han erkjenner ikke straffskyld, sier Rasmussen.

Tre fengslet Politiet ønsker ikke å avkrefte eller bekrefte at det er 29-åringen som er løslatt.

- Det er tre som fortsatt sitter fengslet, og en som er løslatt, sier politioverbetjent Skule Worpvik i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

- Vi kommer til å vurdere varetekt for de fire denne uka, sier Worpvik.

Dagbladet får opplyst at politiet har vurdert det dithen at det ikke foreligger verken gjentagelsesfare eller bevisforspillelsesfare, og politiet mener at det dermed ikke er grunnlag for videre fengsling av 29-åringen.

Overdoser To menn og en kvinne fra Grenland, samt 29-åringen fra Larvik, er siktet etter at det nye narkotiske stoffet 1,4-Butanediol har rystet Telemark. Stoffet er betegnet som beslektet med GHB, men 5-10 ganger sterkere.

Tre dødsfall og ti overdoser på ei helg knyttes til stoffet.

Det er politiets oppfatning at de tre dødsfallene kan knyttes til inntak av rus, men etterforskerne avventer den endelige obduksjonsrapporten. Det tar omkring to måneder.

- Det er et farlig stoff ute og går, ti personer tok overdose av stoffet på ei helg — og flere av de døde har vært brukere av dette stoffet. Men vi kan ikke vite dødsårsaken med sikkerhet før obduksjonsrapporten er klar, sier politioverbetjent Skule Worpvik ved Telemark politidistrikt, til Dagbladet.

De tre avdøde er en kvinne seint i tenårene, en 20 år gammel mann og en 29 år gammel mann.

Kamuflert Sentralt i etterforskningen av saken står huset til en 29 år gammel Larvik-mann, som politiet mener har importert litervis med 1,4-Butanediol.

Politiet har gjort en rekke beslag i huset. Politiet mener at stoffet er blitt bestilt på nettet, og at det har kommet til Norge både i posten og med andre budtjenester. Forsendelsene har både vært kamuflert med andre produktnavn, og sendt med preparatets eget navn på etiketten.

- Stoffet har kommet inn og gått fort ut mot de lavere leddene i kjeden. Vi vet akkurat hvordan det har skjedd, og skal ha flere avhør denne uka, Det blir innført og forholdsvis raskt distribuert, sier Worpvik.

Dopet er ikke bearbeidet på noe vis, ifølge politioverbetjenten.

NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Ole A. Rasmussen sier 29-åringen tar siktelsen tungt. 
Foto: Kjell Inge Søreide / NTB scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: Advokat Ole A. Rasmussen sier 29-åringen tar siktelsen tungt. Foto: Kjell Inge Søreide / NTB scanpix Vis mer