DREV SELSKAP: Gjermund Cappelen drev et importselskap som hadde lokaler her på Fornebu. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DREV SELSKAP: Gjermund Cappelen drev et importselskap som hadde lokaler her på Fornebu. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Han synes det er leit at samboeren og sønnen ble fengslet

Narkosiktede Gjermund Cappelen skjønner ikke hvorfor samboeren hans er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjermund Cappelen, som har forklart til politiet at han har samarbeidet med polititopp Eirik Jensen om innførsel av hasj, ble pågrepet 19. desember i fjor. Det ble også hans samboer og hans 26 år gamle sønn, begge siktet for heleri.

Sønnen sitter fortsatt i varetekt.

Han ble pågrepet med nesten tre millioner i kontanter i bilen, da han var på vei til Amsterdam. 26-åringen har forklart at han ikke visste opphavet til pengene, og at det var faren som hadde lagt dem i bilen.

Samboeren ble siktet fordi det ble funnet et betydelig pengebeløp i huset da hun var der. Gjermund Cappelen har i avhør forklart at pengene hadde vært i huset i svært kort tid.

- Han kan ikke forstå at hun skal bli siktet for penger som var i huset bare i kort tid. Hun har ikke visst noe om det han har drevet med, sier Benedict de Vibe, mannens forsvarer, til Dagbladet.

- Det er trist for ham at de ble fengslet, og at sønnen fortsatt sitter i varetekt. Han forstår forsåvidt utfra oppdragets karakter at sønnen ble fengslet, men han synes det er leit. Han har forklart at sønnen bare skulle frakte penger, og at han ikke visste noe om hvor de sammet fra, sier advokaten.

Samboeren nekter straffskyld.

- Hun stiller seg uforstående til siktelsen, og jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier advokatfullmektig Torleiv Drangsland.

Sønnen innrømmer at han fraktet et større pengebeløp for faren til Amsterdam.

- Han erkjenner grovt heleri. I det ligger at han skjønte at det ikke var lovlige penger som lå i bilen, sier 26-åringens forsvarer Marijana Lozic.

Gjermund Cappelen ble pågrepet etter at han hadde fått en bærepose med omtrent en million kroner fra en mann med B-gjeng-tilknytning ved Lysaker stasjon utenfor Oslo.

Han har innrømmet innførsel av «tonnevis» med hasj de siste 19-20 årene. Eirik Jensen nekter straffskyld, og hans forsvarer Jens-Ove Hagen sier kontakten mellom dem har vært naturlig og rent vennskapelig.

SIKTET: Gjermund Cappelen. 
Foto: Privat
SIKTET: Gjermund Cappelen. Foto: Privat Vis mer