Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han synes det var veldig ille at samboeren ble tatt

Bærum-investor tatt med mellom 80 til 90 kilo hasj og stort pengebeløp i familiehjemmet. Vil trolig komme flere pågripelser i saken.

HENTET MILLIONBELØP: Det var på en restaurant på Lysaker stasjon i Bærum mannen hentet et millionbeløp før han ble pågrepet.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
HENTET MILLIONBELØP: Det var på en restaurant på Lysaker stasjon i Bærum mannen hentet et millionbeløp før han ble pågrepet. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble i går kjent at en investor i 40-åra fra Bærum har innrømmet å ha oppbevart over 80 kilo hasj og narkopenger i sitt hjem.

Mannen ble pågrepet sammen med sin samboer i slutten av 30-åra etter at mannen hentet et stort millionbeløp på en restaurant på Lysaker stasjon like før jul i fjor.

- Ille at samboeren ble tatt Det var Aftenposten som omtalte saken først.

- Han beklager at samboeren ble involvert i saken, og synes det var veldig ille at hun ble tatt. Hun ble pågrepet fordi det var en del penger hjemme, men hun har ikke hatt kjennskap til dette, sier advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

Han representerer den narkosiktede investoren.

- Jeg regner med at saken mot henne vil bli henlagt, sier han.

I en fengslinskjennelse fra begynnelsen av januar er imidlertidig ikke sammenfallende med advokatens synspunkt:

«Etter rettens syn kan siktede ikke høres med at hun er uten kjennskap til hva som befant seg i boligen, og/eller hennes medsiktedes samboers straffbare virksomhet og økonomiske stilling.»

Kvinnens forsvarer Torleiv Drangsland vil ikke kommentere saken.

- Jeg har ingen kommentar til hennes rolle eller hvordan hun stiller seg til saken, sier Drangsland til Dagbladet.

Forventer flere pågripelser Politiet har holdt kortene svært tett inntil brystet i saken, og en rekke dokumenter og flere kjennelser har vært unntatt fra offentlighet.

- Årsaken til dette er at det er forventet at det er flere impliserte i saken, og det vil trolig komme flere pågripelser, sier advokat Benedict de Vibe.

Hans klient har innrømmet at han har medvirket til oppbevaring av et parti hasj og samlet inn penger som kjøpesum for partiet.

- Pengene skulle leveres til leverandøren.

Investoren har ifølge advokaten gitt uttrykk for at dette er den eneste gangen han har fungert som mellommann i en narkohandel.

Den siktede har nektet å navngi de andre involverte overfor politiet.

- Han har i all hovedsak fortalt om sin egen befatning med saken, sier advokat Benedict de Vibe.

- Under etterforskning Dagbladet har ikke fått tak i politiadvokat Janne Danielsen i Asker og Bærum politidistrikt i dag, men i går ville hun ikke si noe som helst til Aftenposten.

- Jeg ønsker ikke å opplyse eller kommentere noe som helst i denne saken. Det er en sak under etterforskning, sier politiadvokat Danielsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!