- Han tar det veldig tungt

Frp's nestleder Per Arne Olsen sier den anmeldte stortingsrepresentanten (Frp) ikke kjenner seg igjen i anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Olsen som i går kveld ga sin stortingskollega beskjeden om at han nå vil bli anmeldt for seksuelle overgrep.

- Han tar dette veldig tungt. Dette er leit for begge involverte, og det er det for partiet også, sier Frp-nestleder Per Arne Olsen til Dagbladet.

Orientert i 2009 Frp sentralt ble orientert om saken i 2009, under ledelse av daværende generalsekretær Erland Vestly. Partiet ga da tilbud om å komme ned til Kristiansand for å snakke med partene, men fikk tilbakemelding om at dette skulle ordnes på et møte lokalt.

Det var lokalavisa Fædrelandsvennen som først skrev at bystyrepolitiker Beate Helland (Frp) hadde anmeldt stortingsrepresentanten fra samme parti for seksuelle overgrep. Det skal ifølge henne dreie seg om tre ulike tilfeller av variert alvorlighetsgrad, som skal ha skjedd i 2008.

Det har vært noe penger inne i bildet, og det var lenge snakk om et forlik mellom partene. Ifølge anmeldelsen har stortingsrepresentanten tilbudt henne 50 000 og 62 000 kroner. Ifølge Helland trakk hun seg fra avtalen fordi et av punktene i avtalen var at pengene måtte tilbakebetales dersom saken nådde media.

Kona visste om det Etter det Dagbladet kjenner til har kona vært kjent med anklagene en tid.

Dagbladet møtte Frp-leder Siv Jensen på Stortinget. Hun ønsket ikke å kommentere saken, og henviste til Frp-lestleder Per Arne Olsen.

Det var ikke svar å få fra kontoret til representanten selv, og på en SMS opplyser han at han ikke er på Stortinget i dag. Han skriver i en annen SMS at han ikke ønsker å kommentere saken selv overfor Dagbladet, men viser til advokat Andreas Bjørn Salvesen.

ORIENTERT I 2009: Frp-nestleder Per Arne Olsen. Foto: Bjørn Langsem  /Dagbladet .
ORIENTERT I 2009: Frp-nestleder Per Arne Olsen. Foto: Bjørn Langsem /Dagbladet . Vis mer