- Han tar fullstendig avstand fra siktelsen

Men siktede forstår politiets begrunnelse.

SENDTE EGET BILDE: Den siktede sendte blant annet dette bildet av brannen han er siktet for å ha startet til Dagbladet.no. Han nekter all befatning med brannene.  Innfelt: Den siktede.
SENDTE EGET BILDE: Den siktede sendte blant annet dette bildet av brannen han er siktet for å ha startet til Dagbladet.no. Han nekter all befatning med brannene. Innfelt: Den siktede. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den siktedes advokat sier til Dagbladet.no at hans klient nekter all skyld i forbindelse med Urtegata-brannen.- Han tar fullstendig avstand fra siktelsen, og erkjenner overhodet ingen straffskyld. Det gjelder for alle brannene han er siktet for, sier advokat Ola Lunde.

46-åringen har sittet i avhør i hele dag, og Ola Lunde har sittet sammen med ham.

- Han forstår politiets begrunnelse for siktelsen, men han nekter all befatning med brannene, sier Lunde.- Hvorfor forstår han politiets begrunnelse? - Det ønsker jeg ikke å kommentere før etter fengslingsmøtet.

Den siktede mannen framstilles for varetektsfengsling i morgen.

- Han kommer til å motsette seg fengsling. Jeg har forstått at påtalemyndigheten vil be om lukkede dører. Vi har ikke bestemt oss for hvordan vi vil forholde oss til dette enda, sier advokaten.

Tipset media 72 ganger Siktede  har tipset media om branner på Østlandet minst 72 ganger.  Blant annet tipset han  Dagbladet.no om brannen i Urtegata og sendte selv to bilder fra åstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer